Jump to content

Boya koruma uygulaması neden önemlidir?


Savaş Gündoğan
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

Araçlarımızı seçerken dikkate aldığımız belkide ilk özelliklerden bir tanesi aracımızın boyası ve rengidir.

Araçlarımızı seçerken dikkate aldığımız belkide ilk özelliklerden bir tanesi aracımızın boyası ve rengidir. İkinci el satışlarında aracın değerini belirli bir şekilde arttıran bu özellik aynı zamanda dış etkenlerden en çok etkilenen ve korunması gereken özelliktir.
 
Neden boya koruma?

Çünkü aracınızın boyası güneş, asit yağmurları, kuş pisliği, yıkamada kullanılan kalitesiz malzeme vb. gibi etkenler nedeni ile gün geçtikçe koruma cilasını ve parlaklığını kaybeder. Bunun sonucu olarak zaman zaman rastladığımız boya solmaları ve güneş yanıkları ile karşılaşırız. Boya korumanın asıl amacı araç kaporta ve boyası üzerinde bir koruma tabakası yaratarak dış etkenlerin araç üzerindeki etkisini en aza indirmektir.
 
Kime yaptırmalıyım?

Eğer bu işin ustası değilseniz bu işi boya koruma işinde uzman kişilere bırakmanız en doğru karar olur. Boya koruma yapmak, cilayı araç üzerinde homojen olarak dağıtmak ve cilaya uygun koşulları yaratmak (ısı, toz, su vb.) her zaman mümkün olmayabilir. Yanlış uygulamalar sonucunda araç boyası uzerinde gün ışığı altında bakıldığında dalgalanmalar görünür. Yanlış bir boya koruma uygulaması uzerine, yeniden bir düzeltme için kesinlikle ikinci bir girişim yapılmamalıdır, bu işleri daha bir içinden çıkılmaz hale getirmekle kalmaz aynı zamanda araç korumanızın düzeltilme şansınıda azaltır. Bu gibi durumlarda aracınızın koruması yetkili kişilerce düzeltilebilir.
 
* Boya koruma kesinlikle aracınızdaki çizikleri gidermek amaçlı değildir.

Günümüzde yeni teknolojilerin gelişmesi ile boya koruma nano boya koruma ve boya koruma olarak iki kısıma ayrılmıştır. Boya koruma aracınıza uygulandıktan en az 5 ay, en fazla 1 yıl süre ile etkili olurken, nano boya korumaları en kötü koşullarda en az 1 yıl en iyi koşullarda ise 3 yıl boyunca geçerliliğini korur.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.