Jump to content

Araç içlerindeki görünmeyen tehlikeler nelerdir?


Savaş Gündoğan
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

Araç içinde yaz döneminden kalan ve hastalıklara yol açan mikroplara dikkat!

Ziebart araç içlerindeki görünmeyen tehlikelere karşı uyarıyor. Araç içinde ve dışında oluşan kirliliğin yanı sıra havaların ısınması ve klimaların kullanılmaya başlanması bakterilerin de çoğalmasına sebep oluyor. Araç içlerinde gözle görülmeyen ve önemli hastalıklara yol açan mikropları yenmenin yolu, kapsamlı bir antibakteriyel dezenfeksiyon işleminden geçiyor.

Ziebart, yaz ve tatil dönemi sonrası araç içinde oluşan kir ve mikroplardan kurtulmak isteyenleri Eylül ayında Ziebart istasyonlarına bekliyor. Özellikle yaz aylarında havada uçuşan toz ve polenler, seyahat sırasında yenen yiyeceklerden dökülenler, taşıdığımız eşyalarla gelen kum, toprak ve kirler otomobilinizde detaylı bir temizlik ihtiyacı doğuruyor. Ayrıca sıcak havalarda bilinçsizce kullanılan klimalar (havalandırma kanalları içindeki nemin kurumasına fırsat vermeden havalandırma sisteminin kapatılması) nedeniyle nemli kalan hava kanallarında, bakteri, virüs ve mantarlar çok daha hızlı ürüyorlar. Klimayı tekrar çalıştırdığınızda ise bu bakteri, virüs ve mantarlar aracın içine yayılıyor ve araç içindekiler bu zararlıları soluyorlar.  Bu da alerji ve hastalıklara neden oluyor.

Yaz aylarında çoğalan ve sağlığımızı tehdit eden mikropları Ziebart Antibakteriyel Detaylı İç Temizlik Sistemi, Ozonlama İşlemi ve Klima Dezenfeksiyonu ile yok ederek sürücü ve yolcuları koruma altına almak, sağlık açısından büyük önem taşıyor. Bu sebeple insan sağlığını risk altına alan ve bulaşıcı özellikte olan mikroplardan belirli aralıklarla profesyonelce uygulanan sistemlerle kurtulmak gerekiyor.
 
Araç içlerinde en sık rastlanan beş mikrop türü “Escherichia Coli, Fecal Coliform, Non Fecal Coliform, Listeria Monocytogenese ve Salmonella Choleras” olsa da gerçekte daha fazla zararlı bakteri çeşidi barındığı biliniyor. İnsan hayatını, özellikle de çocuklarınkini ciddi şekilde tehlikeye sokan bu mikroplar, ağır ishal, tifo, menenjit, deri ve mukoza lokalizasyonları gibi rahatsızlıklara yol açıyor. Özellikle çocuklar, alerjik bünyeliler, astım hastaları, bebekler, yaşlılar, hamileler, ilaç veya hastalık nedeniyle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde hassasiyet artıyor. Uzun yıllar araç içi mikroplarla ilgili Ar-Ge çalışmaları yürüterek kendi antibakteriyel dezenfeksiyon sistemini geliştiren Ziebart, bu yolla tüm zararlı organizmaların yüzde 99,9’unu kalıcı olarak yok ediyor. Böylece tatil dönüşü, okul öncesi hem çocuklarımız hem de biz sağlıklı ve temiz otomobillere kavuşuyoruz.
 

Ziebart Antibakteriyel Dezenfeksiyon İşlemi nasıl yapılıyor?

Bu işlemde önce otomobilin tüm içi, koltukları, halıları, paspasları ve bagajı çok güçlü vakumla süpürülüyor. Koltuklar, halılar ve paspaslar özel, alerjik etkisi olmayan patentli antibakteriyel maddeler ile temizleniyor; sıcak su ile durulama-emme işleminden geçiriliyor. Bu işlemle, kumaşa ve halılara nüfuz etmiş kir ve lekeler de temizleniyor. Tavan özel antibakteriyel temizleme maddeleri ile özenle temizleniyor. Deri döşemeler, deriye hiç bir zarar vermeyen yine antibakteriyel özelliğe sahip özel deri temizleme maddesi ile temizleniyor. Ön torpido, enstrüman panosu, direksiyon, kapı fitilleri, hava kanal ızgaraları, vites konsolu, kapı döşemeleri çok detaylı temizleniyor. Kullanılan antibakteriyel temizleyiciler bu yüzeylerde de dezenfeksiyonu sağlıyor. Camların temizliğinde de özel antibakteriyel cam temizleyicisi kullanılıyor ve bu yüzeylerdeki mikroplar da öldürülüyor. En son işlem olarak da tüm araç içi Ozonlama Sistemi ile ozonlanarak ikinci kez dezenfekte ediliyor. Bu sayede elle ulaşılamayan kapalı bölümlerdeki bakteri, virüs ve mantarlar da yok ediliyor. Kullanılan tüm antibakteriyel temizlik maddeleri ABD’de bulunan Ziebart’ın kendi laboratuarlarında sürdürülen araştırma ve geliştirme sonucu hazırlanıyor. Bu işlemler sırasında çevre, otomobil dostu ve insan sağlığı açısından zararsız ürünler kullanılıyor.

Klima Dezenfeksiyonu

Klimaların bilinçsizce kullanılması, havalandırma kanallarının nemli kalmasına dolayısıyla bakteri, virüs ve mantarların hızlı üemesine neden oluyor. Klimayı tekrar çalıştırdığınızda aracın içine bu bakterilerin hızla yayılması ve araç içindeki bu zararlıların solunması sağlık için önemli bir tehdit oluşturuyor.  Ziebart’ta ayrıca mevcut olan klima dezenfeksiyonu uygulaması ile elle ulaşılamayan, kapalı klima kanallarındaki tüm bakteri, virüs ve mantarlar yok ediliyor. Klima dezenfeksiyonu özellikle solunum rahatsızlıkları ve alerjiler için faydalı bir uygulama…

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.