Jump to content

Kar Lastiği mi Kışlık Lastik mi?


Savaş Gündoğan
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

Kış aylarının gelişiyle birlikte soğuyan havalar aracımızın lastiklerinin temas ettiği asfalt yüzeyini de soğutmaktadır.

Yaz mevsiminde kullanılan lastiklerin yapıldığı kauçuk ile kış ayları için özel olarak imal edilen "KIŞLIK" lastiklerin ham maddesi arasında önemli farklar vardır.

Soğuk zeminde yazlık lastikler kauçuk karışımları nedeniyle gereken yumuşaklığı, esnekliği ve dolayısıyla yol tutuşunu sağlayamaz. Bu nedenle ekstra yumuşaklık veren özel silika maddeler içeren kışlık lastikler kullanılmalıdır. Hem özel taban deseni hem de yumuşak hamuru sayesinde adete yola yapışan kışlık lastiklere vakumlu lastik denmesinin nedeni de budur.

Bu lastikler sadece kar yağdığında değil zemin soğumaya başladığı Ekim-Kasım ayında takılmalı ve zeminin tekrar ısındığı Mayıs ayında yazlık lastiklere dönülmelidir. Yaz aylarında kışlık lastikler aracımızdan mutlaka sökülmelidir. Aksi takdirde sıcak zeminle temas eden yumuşak hamur nedeniyle kışlık lastiklerde ufalanma ve parçalanma yaşanacak, lastik ömrü kısalacak ve aracın ön takımında bazı zararlara sebep olabilecektir. Daha fazla sürtünme nedeniyle yakıt tüketimi de artacaktır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.