Jump to content

Alfa Romeo 4C Serisi İnceleme


CenGo
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

Alfa Romeo 4C tam bir konsept otomobili. F1 stili karbon fiber bir gövdeye sahip. 240 beygir gücünde turboşarjlı bir motoru bulunuyor.

Alfa Romeo 4C, kağıt üstünde oldukça etkileyici malzemeleri olan bir kombinasyona sahip. Peki gerçekte de böylemi?

Bu araçta ilk olarak değineceğimiz şey bence tasarım olmalı. Tasarım açısından oldukça şık ve güzel bir görüntüye sahip. 4C’nin en belirgin özelliği karbon fiber olması. Bu arabaya inanılmaz bir hafiflik avantajı kazandırıyor.

Arabada düz tabanlı bir direksiyon, alüminyum pedallar ve deri kapı çekecekleri bulunuyor. Yani tam bir Alfa Romeo stiline sahip diyebiliriz.

Nispeten az ağırlığa sahip olması, güç destekli direksiyona ihtiyaç duyulmadığı anlamına gelir ve pek çok modern aracın aksine, direksiyon ve yol arasında direkt bir bağlantıya sahip olursunuz, böylece ön lastiklerin ne yaptığını rahatlıkla hissedebilirsiniz.

Özel olarak geliştirilen Brembo frenler, yine 4C’nin tüy gibi bir ağırlığının olmasının yardımıyla da olağanüstü işler gerçekleştiriyor. Aracın 20 inçlik tekerleri bulunuyor. Kısacası dışarıdan tam bir ralli arabası gibi gözükmekte.

Fakat arabanın son derece gürültü olduğunu itiraf etmemiz gerek. Bu sizi kısa yolculuklarda pek etkilemese de muhtemelen uzun süren otoyol yolculuklarında katlanmak istemeyeceğiniz bir durum olacaktır.

Arabanın motoru dökme demir yerine, alüminyum blok kullanılarak üretilmiş bir motor. Buda size 22 kg tasarruf sağlıyor. Arabanın dört silindirli 1,742 c turbo şarjlı etkileyici bir 240 beygir gücüne sahip motoru bulunuyor.

Alfa Romeo 4C’nin fiyatı 460 bin Tl’den başlamaktadır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.