Jump to content

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Peugeot’un son 20 yılda çıkardığı hemen hemen her otomobil, yol test uzmanlarının aynı soruyu sormasına neden oldu. Efsanevi 205 GTi kadar iyi olacak mı ? Ne yazık ki, cevap neredeyse hep yankı uyandırıcı bir ‘hayır’ olmuştur. Test meraklıları 208’e de bu soruyu sormaktan çekinmiyor. Ancak cevabın ne olduğu tartışılır.

Peugeot 208 GTi İnceleme.jpg

Araba çarpıcı kırmızı ve siyah boya seçenekleri ile beraber geliyor. Fakat tek değişiklik bu değil. Peugeot aracın motorunu, frenlerini, şanzımanını, direksiyonunu ve süspansiyonunu yeniledi. 208 GTi keskin bir kullanım ve güvenli sürüş deneyimi sunuyor. Standart model bile 0’dan 100’e 6,8 saniyede çıkabilecek, 197 beygir güce sahiptir.

Aracın sunduğu tek artı sadece hız değil. Standart 3 kapılı 208 GTi dört kişilik ailenin rahatça sığabileceği bir araba. Bu çoğu spor otomobilin sağladığı bir şey değil. Tüm GTi modelleri, gövde kiti ve 17 inç alaşım jantları dahil olmak üzere iyi bir kit ve gündüz LED farkları ile birlikte gelir. İçinde bir DAB radyo ve ikili bölge iklim kontrolü bulunur. Ayrıca otomatik farlar ve silecekler de var. Spor koltuklar sizi keskin virajlarda sabit tutar ve sarsılmanızı engeller.

GTi 197 beygir gücü olan 1,6 litrelik turbo bir motora sahip. Aynı ünite eski Mini Cooper S’de ve Peugeot RCZ’de bulunuabilir. Bununla birlikte, böyle küçük bir arabanın kısıtlamaları nedeniyle RCZ’e den farklı bir egzoz tasarımı kullanılmaktadır. Ayrıca 30. yıl dönümüne özel çıkarılan model ise standart arabadan daha hızlı. Bu özel model 205 beygir gücüne sahip.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.