Jump to content

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Eylül 1982 yılında Corsa A ilk kez halka gösterildi. GM4200 platformunun temelini oluşturan ve büyük oranda popüler olan VW Polo’nun rakibi olarak piyasaya sürülen araç Opel tarihinin en büyük satış başarısı hikayesi haline geldi. Ve şimdi ise günümüzde Opel hala daha Corsa serisini çıkarmaya devam ediyor. Gelin bu aracı biraz inceleyelim.

Opel Corsa (2017.jpg

Opel Corsa’nın önünde bir çift kanat şeklinde led gündüz farları ve yeniden tasarlanmış far kümeleri bulunuyor. İlginç bir şekilde, arka yolcu kapılarının dış kauçuk contasının C direklerinin kavislenmesinden birkaç santimetre daha aşağıda bitmesini son derece garip buldum. Birkaç santimetre kauçuk daha koymak zor muydu? Bu durumda, Corsa’nın hava koşullarına karşı koruyucu özelliği, yarı bitmiş bir iş olduğunu düşündürmekte.

Sürücü koltuğuna geçtiğiniz andan itibaren, özellikle de dokunmatik ekranlı konsol sistemi tercih ederseniz, eski neslin üzerinde kapsamlı bir güncelleme görebilmektesiniz.

Buna ek olarak, geçen yılın yuvarlak hava menfezleri yamuk biçimli ünitelerle değiştirilmiş. Gösterge paneli de modern görünümlü ve parlak plastikten, hatta siyah, parlak bitlerden yapılmıştır.

Direksiyon sisteminin iyileştirmeleri, eski nesillerle göre çok daha iyi; ancak Corsa, Fiesta’nın kullanımında ki inceliği yakalayamıyor.

Standart aracın yanında Corsa’nın; park sensörleri, arka elektrikli camlar, IntelliLink 7 inç dokunmatik ekran sistemi, sis lambaları ve Magma Red boyası gibi opsiyonel ekstra seçenekleri de bulunuyor.

Ne yazık ki aracın sessiz olduğunu söyleyemeyeceğiz. Özellikle otoyola çıktığınızda kulağınızda inanılmaz bir çınlama duyacaksınız.

Opel’in neden 115 beygir gücü ile 999 cc’lik 3-banger’ın yanı sıra 100 beygir gücü ile 1.4 turbo dört pot sunduğunu merak ettiniz mi? Bende yaptım. Sanırım Opel kullanıcılarını küçülme eğilimine ikna etmeye çalışıyor. 1.0 EcoBoost’un Opel’in 1.0 ECOTEC’inin bir adım gerisinde kaldığını itiraf etmek zorundayım.

10 üstünden bir puanlama yapmam gerekirse Opel Corsa’ya puanım 7 olacaktır.

Opel Corsa ülkemizde ikinci el piyasasında 50 bin ile 65 bin fiyat aralığında satılmaktadır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.