Jump to content

Chevrolet Corvette Stingray İnceleme


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Chevrolet, tanıtımını yaptığı yeni Corvette Stingray ile modern performansı yeniden tanımlıyor. İkonik Stingray; ancak teknoloji, tasarım ve performansı mükemmel bir dengeyle bir araya getiren bir Corvette’in en çok göze çarpan modeli olarak yıllardır tüm dikkatleri üzerinde topluyor.

2014 Chevrolet Corvette Stingray gelmiş geçmiş en güçlü standart model olarak öne çıkıyor. Yeni Nesil modelin, 450 beygir gücünde (335 kW) ve 610 Nm tork üretecek. Ayrıca 2014 Chevrolet Corvette Stingray 0’dan 100km’ye dört saniyeden kısa sürede ulaşmasıyla şimdiye kadarki en yüksek kapasiteli standart model.

Öte yandan modelin şimdiye kadarki en yüksek yakıt verimliliğine sahip Corvette olması ve EPA tarafından yapılan hesaplamaya göre tüketimi 26 mil/galon olan mevcut modelden daha az yakıt tüketmesi bekleniyor.

Chevrolet Corvette Stingray.jpg

General Motors Kuzey Amerika Başkanı Mark Reuss şunları söyledi: “Tıpkı ’63 Sting Ray’ gibi, en iyi Chevrolet Corvette model otomobiller lider performansları, çığır açan teknolojileri, nefes kesen tasarımları ve büyüleyici sürüş deneyimleriyle öne çıktılar. Yeni Corvette günümüz tasarımı, teknolojisi ve mühendisliğindeki gelişmeler sayesinde bunun da ötesine geçiyor.”

Yeni Chevrolet Corvette Stingray’in yalnızca iki parçası önceki nesil Corvette ile aynı. Yeni Corvette yeni bir çerçeveye, şasiye, yeni aktarma organlarına ve destekleyici teknolojilere ve tamamen yeni bir dış ve iç tasarıma sahip. Öne çıkan özellikler arasında şunlar yer alıyor:

İç kısımda gerçek karbon fiber, alüminyum ve el yapımı deri malzemeler kullanılıyor. Koltuklar iki yeni seçenekle sunuluyor. İç kısımda ayrıca bir adet çift taraflı ayarlanabilir sürücü/bilgi-eğlence sistemi ekranı bulunuyor.

Gelişmiş sürücü destek teknolojileri arasında beş seçenekle sunulan Sürüş Modu Seçicisi (Drive Mode Selector) yer alıyor.  Sistem, sürüş ortamına göre aracın 12 özelliğine müdahale edebiliyor. Diğer bir özellik ise yeni yedi ileri manuel şanzımanla sunulan Aktif Devir Eşleştirme Sistemi (Active Rev Matching). Bu sistem ise, aracın hızına göre uygun vitesi önceden belirleyerek motor hızını vitese göre ayarlıyor ve mükemmel bir vites geçişi sağlıyor.

Yeni 6.2L LT1 V-8 motor gelişmiş teknolojileri bir araya getiriyor. Bu teknolojiler arasında direkt enjeksiyon, Aktif Yakıt Yönetim Sistemi, sürekli değişken subap zamanlaması sistemi ve daha az yakıt tüketerek daha çok enerji sağlayan bir gelişmiş yanma sistemi yer alıyor.

Araçta karbon fiber kabut ve çıkarılabilir tavan paneli de dâhil olmak üzere hafif malzemeler kullanıldı; Kompozit çamurluklar, kapılar ve arka çamurluklar ile karbon-nano kompozit gövde altı panelleri ve yeni bir alüminyum çerçeve ağırlık dengesinin arkaya doğru kaymasını sağlıyor. Böylelikle 50/50 gibi optimum bir ağırlık dengesi elde ediliyor ve bu da birinci sınıf bir güç-ağırlık oranını destekliyor.

Özenle şekillendirilmiş dış kısım, gelişmiş yüksek yoğunluklu boşalmalı ve LED ışıkları ve yarış otomobillerinde kendini kanıtlamış aerodinamiğiyle öne çıkıyor. Gelişmiş performans bileşenleri sayesinde stabiliteyi ve pist performansını artıran bu aerodinamik, Corvette’nin savrulmasını dengeleyerek verimliliği artırıyor.
Pist kullanımına yönelik Z51 performans paketinde şunlar yer alıyor: Elektronik bir sınırlı kaymalı diferansiyel, kuru karterli yağlama sistemi, fren desteği, diferansiyel ve şanzıman soğutucu ve yüksek hızda stabiliteyi daha da artıran benzersiz aero paket.

General Motors’un global tasarım başkan yardımcısı Ed Welburn şunları söyledi: “Stingray otomotiv tarihinin en önemli modellerinden biridir. Yeni Stingray modelin bu geleneğe uygun olduğundan emin olmadan bu ismi kullanmamamız gerektiğini biliyorduk. Sonuç olarak bir yönüyle bu geleneğin ötesine geçen, ancak diğer yönüyle de dünyanın her yerinde bir Corvette olduğu anında fark edilebilecek yeni bir Chevrolet Corvette Stingray ortaya çıktı.”

Geliştirilmesi için 131 milyon dolarlık harcama yapılan Yeni Chevrolet Corvette Stingray General Motors’un Kentucky Bowling Green’deki tesisinde üretilecek.Bu harcamanın yaklaşık 52 milyon doları, ilk kez şirket tarafından üretilen alüminyum çerçevenin imalatı için kurulan yeni bir karoseri atölyesine ayrıldı.

Corvette’in baş mühendisi Tadge Juechter şunları söyledi: “Corvette’in modern performanslı otomobillerin geleceğini temsil ettiğine inanıyoruz. Çünkü bu araç daha güçlü, sürücüye daha fazla heyecan veriyor ve daha yüksek yakıt verimliliği sunuyor. Sonuç olarak her açıdan daha yüksek bir performans ortaya çıkıyor. 2014 Chevrolet Corvette en yüksek ivmelenmeye, en iyi viraj kavramasına ve en iyi pist ve frenleme performansına sahip. Ayrıca bunun standart Corvette’ler arasında en yüksek yakıt verimliliği sağlayan model olacağını düşünüyoruz.”. 2014 Chevrolet Corvette Stingray Coupe 2013’ün üçüncü çeyreğinde satışa sunulmuştu.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.