Jump to content

Önerilen İletiler

  • Üye

1916 yılında kurulan Alman otomotiv ve motorsiklet üreticisi olan BMW ( Bayerische Motoren Werke AG) aynı zamanda mini ve Rolls Royce markalarının da sahibidir.

Şirket 1913 yılında Karl Friedrich Rapp tarafından Almanya’ nın Münih kentinde kurulmuştur. Şirketin sloganı olan ‘Sheer driving pleasure’ yani ‘ gerçek sürüş keyfi ‘ anlamına gelmektedir. Şirkette ki resmi dil İngilizce olarak belirtilmiştir.

Bmw ilk seri otomobil üretimini 1929 yılında 3/15 PS adlı otomobil ile başlamıştır. Bu süreçten önce mutfak eşyaları gibi farklı kategorilerde üretim yapan BMW günümüzün en değerli markalarından biri haline gelmiştir.

BMW serileri ise model ve renklerine göre farklılık göstermektedir. Bmw 1 serisi daha küçük kasa modeller olurken Bmw ile bir bütün haline gelmiş olan angel eyes farları dikkat çekmektedir. Bmw dendiğinde akla ilk olarak hız ve tasarımda bir araya gelen kusursuzluk ön plandadır.

1 serisinde 1.16, 1.18, 1.20 gibi seçenekler mevcuttur. Bunlar benzinli ve dizel seçenekler ile satışa sunulmaktadır.

En çok tercih edilen serilerden biride BMW 3 serisi olmaktadır. Bmw 3 serisi 1 serisine göre daha uzun ve sedan olarak geçmektedir. Daha spor bir görünümü olduğundan dolayı genelde 20 yaş ile 50 yaş arasında yoğun bir şekilde tercih edilen bmw 3 serisi teknik özellikleri ise;

  • -1598 cc yakıt hacmi
  • -8 ileri vites
  • -DTC ( Dinamik çekiş kontrolü )
  • – Arkadan çekişli
  • -4624 mm uzunluk, 1811 mm genişlik
  • -Bi- Xenon uzun, kısa farlar
  • -Ön sis farları
  • -far yıkama sistemi
  • -Comfort, ekonomik ve spor sürüş özellikleri

Gibi özelliklere sahip olan BMW 3 serisi özellikle Almanya, Dubai, İngiltere, Türkiye bölgelerinde çok tercih edilmektedir. Üst sınıf olan otomobil ile sürüş keyfiniz maksimum seviyede olacaktır.

Bmw 3 serisi ile her zaman olduğu gibi güvenlik konusuna da çok önem veren Bmw motor koruması, yan kapı koruması, airbagler ile koruma özellikleri ile çarpma testlerinden 5 yıldız almayı başarmıştır. Araba satışa sunulmadan önce hız testi, sürüş testi, çarpma testi gibi testlerden başarıyla geçmiştir.

Neden BMW?

Bmw tercih etmeniz için birçok sebep vardır. Tasarımında ki eşsiz görünüm bunun ilk sebeplerindendir. Üst sınıf arabası olarak sınıflandırabileceğimiz arabaların en temel özellikleri hızlı gitmeleridir. Arkadan çekişli olan bu arabalar fiyat konusunda pek mütevazi değildir. Fakat yine de uygun ödeme imkânları ile satın alınabilecek uzun vadeli arabalardır. Ambleminde ki mavi ve beyaz renkler hakkında ise iki çeşit bilgi vardır.

İlk bilgi Bmw markasının ilk dönemlerinde ürettiği motorsiklet ve uçak motorları üzerine olduğundan dolayı söylenene göre mavi renk gökyüzünü beyaz renk uçağın pervanesini temsil etmektedir. Diğer bir bilgi ise Bmw markasının kurulduğu kent olan Bayer’ in renkleri olan mavi ve beyaz olduğu yönündedir.

Yıllardan beri değişime uğrayan arabalar yıllar geçtikçe daha sert bir görünüme sahip olmaktadır ve iş adamları tarafından bu sebepten ötürü de tercih edilmektedir. Özellikle tercih edilen renkleri ise siyah ve beyaz renkleridir.

R32 ile ilk motorsiklet üretimine başlayan BMW şuanda motor tutkunları tarafından en fazla tercih edilen markalardan biri olmayı başarmıştır.

BMW markasının ürettiği ilk motor aynı zamanda şuana kadar piyasaya sunulmuş ilk Boksör tipli motorsiklet olarak tarihe geçmiştir.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da kendinden bahsettiren BMW motosikletlerinde de tıpkı arabalarda olduğu gibi sürüş testi, hız testi ve çarpma testi yaparak kullanıcılarının olumsuz bir durum yaşamasını engellemektedir ve güvenliğe tıpkı otomobillerinde ki gibi fazla önem vermektedir. Bu nedenle kullanıcılar tarafından şüphesi tercih edilen BMW markası bugünün otomotiv devi olmasını belki de buna borçludur.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.