Jump to content

Punto Evo Abarth 180hp İnceleme


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Fiat Punto Evo’nun yeni versiyonu Abarth modeli performans modellerini üreten ekip tarafından geliştirilmiş. 180 beygir güç üreten Abarth modeli, kaslı gövdesi ve güçlü motoruyla dikkat çekiyor.

İtalya’nın en büyük otomotiv üreticilerinden Fiat, B sınıfındaki iddialı modeli Punto Evo’nun birde ‘hormonlu’ versiyonunu üretti.Kaslı gövdesi,güçlü motoru ve etkileyici tasarımıyla ‘keşke Türkiye’de satılsa’ dediğimiz modellerden olan Punto Evo Abarth,markanın. Türkiye’de 29 bin lira ile 40 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılan Punto Evo, Abarth versiyonuyla henüz siparişle bile ithal edilmiyor.

180 beygir güç ile benzinli araç kullanmak mı?

Punto Evo Abarth’ta markanın ödüllü motoru 1.4 litrelik Multiair benzinli ünite görev yapıyor.Gücü180 beygire çıkarılan motor, 270 nm de tork üretiyor. Bu sayede performans oldukça artırılmış.Öyle ki aracın0- 100 km/s hızlanma süresi 7.5 saniye sürüyor. Yakıt tüketimi 100 kilometrede ortalama 6 litre.Üstelik bu değer şehir dışında 4.8 litreye kadar düşüyor.

İki farklı sürüş modu ile keyif yapmak!

Araçta sürüş modunu değiştirebilen bir modül yer alıyor.Böylece araç normal sürüş modundan spor moduna anında geçebiliyor. Spor modu aracın direksiyon ve süspansiyon sistemini etkiliyor. Bu sayede aracın yol tutuşu ve yönlendirilebilme kabiliyeti artıyor. Araçta kullanılan fren sistemi ise Brembo imzalı.

Start & Stop Özelliği ile yaklaşık %10 Yakıt Tasarrufu

Punto Evo Abarth’ta en fazla dikkati çekenlerden biri GSI (Gear Shift Indicator). Basit anlamda vites değiştirme göstergesi olarak tanımlanan GSI, ralli araçlarındakine benzer şekilde sürücüye bir co-driver gibi bilgi veriyor. Bu durum, o anki sürüş moduna göre ekonomi ya da performans taleplerini karşılayabiliyor. Start&Stop sistemi ise verilen bilgiye göre şehir içi sürüşlerinde yüzde 10’a varan ekonomi sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.