Jump to content

Lotus Elise Serisi İnceleme


CenGo
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

1996 dan beri süre gelen bir kültür var. O kültür Elise’i oluşturan kültür. Elise’ nin arkasında ki etken çok sağlam. Onun yüksek performansı muazzam güç yerine hafifliğe dayanan mükemmel bir temel. Bu araç yollar için çok pratik olmayabilir. Ancak haz veren eğlenceli bir otomobil arıyor iseniz doğru adrestesiniz. 

Araba da çok fazla konuşulacak iç mekan değişikliği yok. Eski modellerde ki gibi, iç mekan aynı kaldı. Tek fark biraz daha rahat koltuklara sahip fakat temelde aynı. Şoför koltuğunun sürüş konumu harika. Ayrıca arabanın çatısı eskisinden daha hızlı dönmekte. Sonuç olarak arabanın iç kısmında pek bir değişiklik yok. Elise’ in iç kısmı rafine edilmemiş ve pratik bir yapısı bulunmamakta. Bu zaten Lotus tutkunlarının beklediği bir şey.

Elise’de bir kaç motor seçeneği var. Aralık ayında 1.6 litre benzinli bir motor sundular. Bazı testçiler, eski 1.8′ e oranla biraz daha titrek olduğundan şikayet ediyor ancak bu yeni motor ile aracın kazancı 45 mpg. Fakat maksimum performans elde etmek istiyorsanız bunun içinde yeni Elise 1.8 turbo şarjlı üniteyi tercih etmelisiniz. Temel Elise 0 ‘ dan 100’ e 6 saniyede çıkmakta. Ancak daha büyük motorlu versiyonları gerçekten hızlı. Süper şarjlı varyant ile sadece 4.4 saniyede 100 kmph hıza çıkabiliyor.

Yukarıda bahsettiğim iki motor da ekonomik yönden etkileyici. Bu iki motorunda yakıt maliyeti az fakat tabi ki en düşük maliyet Lotus Elise aracının 1.6 litreli motorunda bulunmakta.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.