Jump to content

2017 Honda Civic Hatchback İnceleme


CenGo
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

Firmanın satışlarını güçlendiren ve bununla birlikte üretim tarihinin kalbi konumunda olan Honda Civic, Avrupa da bir hayli fazla tercih ediliyor.  Yeni modellerinde daha dinamik bir yapı ve güçlendirilmiş sistemler kullanılırken, elbette ki şasi tasarımı ve aerodinamik özellikleri bakımından yeni yaklaşımlar ile dizayn ediliyor. Gövde konstrüksiyonu ise yine diğer modellerine göre oldukça geliştirilmiş olurken, kıvrak ve tatmin edici dinamikler ile tekrar ele alındı.

Kaportanın daha hafif fakat daha dayanıklı olması gözler önünde. Süspansiyonlarda ise yeni gelişimler sağlanmış olurken, keyifli bir sürüş için yeniden dizayn ediliyor. Elbette ki yeni sistem VTEC TURBO motorlar ise benzinli sistemlere uygun şekilde tasarlanmış olurken, iki farklı yeni motor ile görücüye çıkıyor. Motorlar oldukça güçlü ve sürükleyici olmasının yanı sıra daha verimli bir sürüş için dizayn edildi.

Zaten bildiğiniz gibi VTEC Honda Civic modelleri oldukça şık ve sportif bir görünüm ile dizayn edilmekteydi. Yine 2017 modelinde de oldukça sportif bir siluet gözler önünde olurken, özgün dış tasarımı ile segmentinin tercih edilenlerinden olmaktadır.

Bir önceki civic modeline göre 2017 tasarımı ile bu model diğer modelden 16 kg daha hafif olarak tasarlanmıştır. Elbette ki bunun yanı sıra burulma direnci de ortalama olarak % 52 artırılarak, sağlam bir model oluşturulmuş. Sağlam yapısı ile yine tüketicilerin tercihlerinden olacak gibi.

1.5 litre VTEC TURBO motor özelliğinin yanı sıra 1.0 l VTEC TURBO benzinli motor ile 3 silindir olarak daha fazla tork özelliği sürüşü daha ciddi bir hale getiriyor. Manuel vites sistemi kullanılan modellerinde ise 6 kademe bulunurken, 2250 rpr’ e ulaşılması halinde maksimum olarak 200 Nm tork meydana geliyor.

Yine bunun yanı sıra CVT ile birlikte 1700 ile 4500 rpm aralığında da 180 Nm torka ulaşabilmektedir. Çıkış gücünün maksimum olarak 5000 rpm’ de ortalama olarak 129 PS ( 95 kW) olduğu bilinmektedir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.