Jump to content

Seat Leon 2017 İnceleme


CenGo
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

Gene olarak sportif bir çizgide izleyen Seat’ ın Leon modeli, bu sene alınan yeni kararlar neticesinde 1 litre gibi ufak bir motor hacmine kavuşuyor. Fakat bu Leon’un sportif olmayacağı anlamına tabi ki de gelmiyor.

2017 Seat Yeni Leon Yeni Motor

Avrupa piyasasında 86 ve 280 beygir arası farklı modeller sunan ve 1.2 ve 2.0 turbo motor gibi farklı seçenekler sunan Seat Leon, 1 litre gibi yeni bir benzinli motor seçeneğine bu sene kavuşuyor. İlk olarak Volkswagen’ in Golf modellerinde gördüğümüz bu 1 litrelik motorlar, şimdi ise Seat’ ın yeni Leon modellerinde karşımıza çıkıyor.

Ecomotive adıyla sunulan bu daha ekonomik bir kullanım sunan motor da ise start – stop sistemi bulunuyor. Ayrıca araç 6 vites ve manuel bir yapıya sahip. Bu 1 litrelik motora sahip Leon’ ların hem 3 hem de 5 kapılı modelleri bulunmakta. Bu 1 litrelik motordan 115 beygir ve 200 newton tork gibi iyi sayılabilecek değerler çıkartabilen Seat yetkilileri, aracın 0 –100 km süresinin ise 9.6 saniye olduğunu söylüyorlar.

Aracın son hızı ise saatte 198 km. Ufak olan motorunun verdiği avantaj ile benzin tüketim değerleri ise dizel motorlar ile oldukça yakın. Şehir içinde 5.3 ve şehir dışında 3.7 litre benzin tüketen Seat Leon, ortalama olarak 4.3 litre benzin tüketmekte.

2017 Seat Leon Agresif Dizayn

Seat’ ın Leon modelleri her zaman agresif bir dizayna sahip olmuşlardır. Her daim keskin ve net çizgilerle süslenen Leon serisi, bu sene de agresifliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. Her ne kadar ön ve arka tamponları yenilenmiş olsa da, Seat Leon’ un bu yeni nesil modeli de bir önceki güncel nesile oldukça benzemekte. Ön farları hiç değişmemiş gibi görünse de aslında LED sayısı arttırılmış durumda bu da farların aydınlatma kapasitesinin artmasını sağlamış. Bir önceki seriye oranla çok az hatta yok denilecek bir oranda değişikliğe uğrayan Seat Leon, bu sene de keskin çizgileri ile dikkatleri üstüne çekecek gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.