Jump to content

Otomobiliniz tatil seyahati için hazır mı?


CenGo
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

Havalar ısındı ve yapılan tatil planları gerçek olmaya çok yaklaştı. Tatil denince en çok çekinilen konu ise yol, gidiş yolu belki bir nebze eğlenceli olabilir fakat dönüş yolu kesinlikle çekilmez oluyor. Hele bir de aracınız bu yol için uygun değilse vay halinize. Bu yazımızda araba için yaz bakımını ele alacağız fakat öncelikle size bir tavsiyemiz olacak “mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını tercih ediniz”. Hem daha az maliyetli hem de daha az yorucu olacaktır.

Yok ben kendi aracımla gitmeliyim diyorsanız ise aşağıda sıraladığımız tavsiyelere dikkat etmenizde fayda var.

Otomobil Yaz Bakımı Önerileri

Çoğu otomobil kullanıcısının kontrol etmeyi unuttuğu şey motor yağ seviyesi, yola çıkmadan önce mutlaka motor yağınızın minimum ve maksimum değer arasında olduğunu kontrol etmelisiniz, eğer yağ seviyesi minimumun altında ise yağ ilave edin.

Lastiklerinizin havasını ve aşınma oranını kontrol etmelisiniz, uzun yola gideceğiniz için dişleri aşınmış bir lastik risk oluşturabilir. Gözden kaçırmamanız gereken diğer bir konu ise tatile gidecekseniz muhtemelen bagajınız dolu olacaktır, lastik havalarını buna göre ayarlamalısınız. Bu konuda lastik firmalarından destek alabilirsiniz.

Fren sistemi ile ilgili kontroller ve problem giderme yolları içerisinde sizin bireysel olarak yapabileceğiniz şey Fren Hidroliği’ni kontrol etmekten öteye gitmemeli. Hidrolik seviyesinde azalma var ise tamamlayabilirsiniz. Bunun dışındaki konularda bir frenciye giderek kontrol ettirmenizde fayda var.

Güzel ülkemizin yollarında sıkıntılar olduğu aşikar, nedendir bilinmez tatil yerlerinde yollar daha bir bozuk olur bu nedenle hava filtresinin içi toz dolacaktır. Yola çıkmadan önce hava filtresini temizlemeli, değişim tarihi yaklaştıysa değiştirmelisiniz.

Tatil yolunda karşılaşabileceğiniz en berbat olaylardan biri kayışların kopması olur. Yola çıkmadan önce hava filtresi kontrolü de yapmanızda fayda var zira yolda kopan bir kayışın yerine takabileceğiniz uygun bir kemeriniz olmayabilir.

Tüm bu uyarıları dikkate aldıysanız arabanız tatil yolu için hazır diyebiliriz. Artık yapmanız gereken kendinizi ve sevdiklerinizi tehlikeye atmaktan kaçınmak olmalı. Mümkün ise yola gündüz çıkın, yolculuğa başlamadan önce sizi yol boyunca rahatsız edebilecek yağlı ve ağır yiyeceklerden kaçının, uykunuzu getirebilecek yoğurt ya da ayran gibi içeceklerden kaçının. Hareketli müzikler dinleyin, sık sık mola verin ve mutlaka emniyet kemerleriniz takın.

Otomotiv Türkiye ailesi olarak hayırlı yolculuklar diliyoruz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.