Jump to content

Dizel araç mı almalıyız yoksa Benzinli araç mı ?


CenGo
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

Yıllardır akılları karıştıran ama her seferinde düz mantık ile ucuz olan akaryakıt seçimini yapan bir milletiz. Araştırmadan, bilmeden yaptığımız bu hatalar yüzünden cebimizden çıkan paranın da kıymetini bilemiyoruz.

Zam, da Zam, Zam

Her geçen gün akaryakıta zam haberlerini duymayanımız yoktur sanıyorum, Kuzey Irak sözde bağımsızlık referandumunu ilan ettiğinde petrol fiyatlarının zamlandığını da görmemiz mümkün, hal böyle iken benzinli araç ile dizel araç arasında bir fark kalmadı.

Uzmanların anlatımı şöyle;

Yılda eğer 15.000 KM yol yapmıyorsanız evden işe, işten eve gibi bir yaşantınız varsa benzinli araç kullanımında fayda var, çünkü benzinli araçların motor performansı ve dayanıklığı oldukça iyi ama siz yılda 15 bin km  üstüne çıkıyorsanız Dizel araç ideal görünüyor. Yanı sıra Dizel araçların bakımları daha fazla masraf çıkarıyor. Benzinli bir aracın 20 bin KM’de bakımları yapılıyorsa, Dizel araçlarda 15 BİN KM’ye düşüyor. Haliyle bakım ve onarım ücretleri derken benzinli araç size daha makul bir alternatif oluyor.

Kendi açımdan ve çokça araç değiştirdiğim için önerilerimde şunlar var, eğer yüksek model araçlar alıp 2 yılı geçmeyerek satıyorsanız dizel araçlarda zararsız ve hatta karlı bir şekilde satabilirsiniz. Kullanımında ise size fazla bir zorluk çektirmeyecektir. Ama yaşlı araçlar alıp uzun zaman kullanıyorsanız şayet o zaman benzinli araç tavsiye ederim. Benzinli araçların motorları dizel araçların motorundan daha sağlıklı ve güç üretir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Eskiden turbosuz dizeller vardı. Onlar başa belaydı, hem gitmez hem bolca gürültü yapardı. Şimdi turbo desteğiyle yerlerinden kalkabiliyorlar. Ama yine de hantallar. 

Evet yakıt maliyetleri çok umrunuzda değilse ve az yol yapıyorsanız benzinli alın. Ama yolunuz çok yakıt maliyetleri önemliyse dizel en iyisi olur.

Birde LPG tercihi var. Başka bir yazıda değiniriz umarım LPG seçeneğine. 

Benim kendi fikrim; dizel istemem, benzinli çok maliyetli, LPG aracın performansını biraz düşürebilir ama aracınız LPG için uygunsa, performansı çok değiştirmiyorsa düşünebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.