Jump to content

Otomatik Vites Araç Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


CenGo
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

Otomatik vites araçlar son derece kola bir şekil de kullanılan ve sizin yerinize aracın devrini elektronik bir beyin sayesin de ayarlayan bir vites çeşididir.  Çok farklı teknolojik özelliklere sahip olan otomatik vites çeşitleri olsa da mantık olarak manuel vites ile aynı özellikleri taşımaktadır.

Otomatik vites araçlar aslın da çok uzun zamandır piyasa da olmasına karşın , eski otomatik viteslerin günümüz de ki konfordan ve özellikler den uzak olması bu araçların tercih edilmesini engellemiş olabilir. Otomatik vites araçlar yakıt tüketimini artırması, araç alırken daha çok fiyat çıkması da tercih edilmeme nedenleri arasın da yer almaktadır.

Günümüz de otomatik vites araçlar büyük şehirler de ve trafiğin yoğun olduğu yerler de çok daha fazla tercih edilmektedir. Günümüz de otomatik araçların yakıt tüketimi bir hayli azaldı ve fiyat olarak da insanların istedikleri makul fiyatlara inmeye başladı bu da her geçen gün otomatik araçların satış oranlarının artmasını sağlamaktadır.

Otomatik vites üzerinde ki harfler ne anlama gelir?

  • P(park) harfi : Vitesin üzerin de yer alan P harfi aracınızın park halindeyken olması gereken yer olarak tanımlanabilir. Aracınızın tamamen durduktan sonra bu harfe getirmeniz gerekmektedir.
  • R (reverse) harfi : Bu harf aracınızı park ederken ya da geri gelmek istediğiniz kullanılmaktadır yani geri vitestir. Araç gitmeden önce tamamen durduğun da bu harfe getirilmelidir.
  • N (neutral ) harfi : Aracınız da yer alan boş vites türüdür. Aracınızı boşa atmak için N harfini kullanmanız gerekecektir.
  • D (drive ) harfi : Aracınızı hareket ettirmek için kullanacağınız harftir. Aracınızı durduğu yerden kolay bir şekil de kaldırmak ve yola gitmek için D harfini kullanmanız gerekmektedir.

Günümüz de bir çok otomatik vites çeşidi bulunsa da yeni araçların son teknoloji de olduğunu ve hepsinin farklı özelliklerinin olduğunu unutmamak gerekir. Otomatik vites araçları özellikle bayanlar daha çok tercih etmektedirler. Manuel araçların vitesi ile uğraşmak dan ise bayanlara otomatik araçlar daha rahat gelmektedir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.