Jump to content

Yeni Ford Ranger, yükselen pick-up segmentinde fark yaratmayı hedefliyor


CenGo
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

Yenilenen Ford Ranger, cesur tasarımı, gelişmiş teknoloji tasarımları, ileri seviye 4×4 çekiş kabiliyeti ve bir önceki modeline göre yakıt tüketiminde %17’ye varan iyileşme ile, kendii sınıfında iddiasını sürdürüyor.

Ford SYNC2 sistemi, 8 inçlik renkli dokunmatik ekran, geri görüş kamerası, çift ekranlı renkli ve fonksiyonel TFT gösterge paneli gibi teknolojilerle donatılmış olan Ford Ranger, Euro NCAP’ten de 5 yıldız alarak iddiasını sürdürüyor.

Yeni Ford Ranger Yine Fark Yaratma Peşinde

Yeni Ranger’ın geliştirilen dizel motor ailesinde XLT versiyonu ile birlikte sunulan, 2,2 lt TDCi motorunun gücü 10 HP artırılarak, 160 HP’ye ulaşmış. Yani önceki neslin 150 HP motoruna göre daha yüksek performans sergiliyor. 4×4 Wildtrak modeli ile sunulan ve dizel motor ailesinin en güçlüsü olan 200 PS gücündeki beş silindirli 3,2 lt TDCi motoru ile de performansı üst seviyeye çıkartıyor. Ranger’ın 4×2 ve 4×4 modelleri, altı ileri manuel ve otomatik şanzımanla müşterilere sunuluyor. Wildtrak modellerinde yer alan 3,2 lt’lik motor, 200 HP güç ve 470 Nm tork üretiyor, ayrıca bu modelde 4×4 aktarma sistemş ve otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

Arazide de yetenekli

800 mm derinliğe kadar suda ilerleme kabiliyetine ve yerden 230 mm yüksekliğe sahip olan Ranger, zorlu arazi koşullarıyla kolayca başa çıkabilecek şekilde tasarlanmış. 28 derecelik yaklaşma açısı ve 28 derecelik uzaklaşma açısı, sürücülerin dik engelleri kolayca atlatmasını sağlıyor.

Yeni Ford Ranger Yine Fark Yaratma Peşinde

Elektronik kontrollü güçlü aktarma kutusu sayesinde sürücüler, 4×4 modellerde orta konsoldaki topuzu kullanarak 120 km/s hıza kadar seyir halindeyken, 4×2 ile 4×4 yüksek devirli çekiş arasında geçiş yapabiliyorlar. Düşük hızda torka veya yokuş aşağı frene takviye amacıyla sürücüler, 4×4 düşük devirli vitesi devreye alabilirken, elektronik kilitli arka diferansiyel zorlu koşullarda çekişe yardımcı oluyor.

Ranger ayrıca, 3500 kilograma kadar yük çekme ve 1260 kilograma kadar yük taşıma kapasitesi sunuyor. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.