Jump to content

Lastikler nasıl saklanmalıdır?


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Daha önceki yıllarda genelde yaz ve kışları aynı lastikler kullanılıyordu. Bu sebeple lastik saklanması veya muhafaza edilmesi gibi bir durum yoktu. Lastikler patladığında veya ömrü bittiğinde değişmekteydi.

Kış lastikleri 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında kullanılıyor. Bu tarihler arasında aracınız güvenliği için kış lastiğine geçmelisiniz. Kış lastiklerinin çıkartıldığında; gelecek senelerde de kullanılması için iyi bir şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Lastiklerin saklanması için profesyonel hizmet veren lastikçiler mevcuttur. Bu lastikçiler sizin değiştirdiğiniz lastikleri iyi bir şekilde saklarlar ve diğer değişimde öteki lastiği aynı şekilde muhafaza altına alırlar. Uygun depoları olan bazı lastikçiler daha çok müşteri kazanmak için bu yolu denerler.

Lastik saklama işlemini sağlayan lastikçi bulamazsanız bu görev size düşecektir. Öncelikle lastikler bir poşet ile kaplanarak hava ile teması kesilmelidir. Lastiklerin güneş ışığından uzak ve nemsiz bir yerde saklanması gerekir. Bunun dışında lastiklerin dik olarak tutulmalı ve bu şekilde muhafaza edilmelidir.

Zaman zaman lastikler çevrilerek yere basan yerleri değiştirilmelidir. Bu süre ortalama 3-4 hafta olabilir.

Lastiklerin yapısının bozulmaması için üzerilerine ağırlık konulmamalıdır. Havaya asılması veya üst üste konulması kesinlikle lastiklerin muhafazası için yanlış bir yoldur.

Lastiklerin komple jant ile beraber saklanması durumunda ise jantlardan asılarak saklanır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.