Jump to content

Vitesi boşa alınca araç neden istop eder?


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

LPG sıralı sistemin kullanıldığı araçlarda sık rastlanan sorunlardan biriside vitesi boşa atınca motorun stop etmesidir. Bu sorunun nelerden kaynaklanabileceğini bu yazımızda anlatacağız.

Sıralı sistemler ilk önce benzinle çalışarak, daha sonra gaza geçmektedir. Gaza geçtiğinde benzin donanımı devre dışı kalarak sistemden çıkmaktadır. LPG sistemi ile benzin sisteminin beraber kullanılması bazı sorunların hangi sistemde olduğunu anlamayı kolaylaştırmaktadır. LPG sıralı sistemde vitesi boşa atınca stop etme sorunu varsa araç bir süre benzinde kullanılarak denenmelidir. Benzinde de aynı sorunu gösterirse sorun LPG sisteminde değil ateşleme yada filtre sisteminde olabilir. Benzinde kullanırken aynı sorunu göstermezse LPG sistemi gözden geçirilmelidir.

LPG sıralı sisteminde vitesi boşa atınca stop etme sorunu ile kontrol edilecek yerler ve yapılacaklar:

LPG sıralı sistem zaman zaman ayarı bozularak ayara ihtiyaç duyar. Böyle bir sorun varsa bilgisayar ile ayarlar kontrol edilmeli ve ayarlarda bozukluk varsa giderilmelidir.
Boğaz kelebeğinin sökülüp temizlenerek geri takılması gerekir. Boğaz kelebeğine bilgisayar ile adaptasyon ayarı yapılmalıdır.
Enjektörler muayene edilmeli ve benzin filtresi değiştirilmelidir.

LPG sisteminin önemli parçalarında MAP mutlak basınç sensörü arızalı olabilir. Bağlantıları kontrol edilmelidir. Regülatör basınç ayarı bozulmuşsa MAP sensörü motor için gerekli olan yakıt miktarını dengeli göndermeyecektir. Bu kısımlar kontrol edilerek bu sorun giderilmiş olacaktır.

LPG sıralı sistemin benzin gaza geçmesi için yeterli sıcaklığa ulaşması gerekmektedir. Bazı araçlarda az benzin yakması için ulaşması gereken sıcaklık değeri düşürülmektedir. Bu nedenle yaz aylarında sorun yaşanmasa da kış aylarında LPG enjektör arızası meydana getir ve araç stop eder. LPG sıcaklık değeri ayar yapılırken 35-40 derece olması aracın daha düzenli çalışmasını sağlar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.