Jump to content

Salıncak burcu nedir? Salıncak burcu ne işe yarar?


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Salıncak nedir? Salıncak burcu nedir? Salıncak burcu ne işe yarar?

Salıncak ismini alan parça, ön takımı şaseye bağlayan yerlerden biridir. Yoldan gelen darbeleri absorbe edilerek şaseye mümkün olduğunca az iletilmelidir. Bu bağlamda amortisör ve yaylarda ön takımı yukarıdan şaseye bağlar. Salıncaklar ise alt taraftan şase bağlantısını sağlar.
Salıncak ve salıncak burçları sayesinde ön düzen geometrisinde yer alan açıların mümkün olduğunca sabit kalmasını sağlar ve çabuk bozulmasını engeller.

Salıncağın bağlantı yerlerinde burç veye fişek denilen plastik alaşımlı malzemeler bulunur. Bu burçlar sayesinde diğer metal malzemelerin yorulması ve hasar görmesi engellenmiş olur. Herhangi bir zorlamada burçlar metallerin hasar görmesini önler. Maddi olarak da metal malzemeler oldukça pahalıdır. Fişek olarak da bilinen salınacak burçları, oldukça ucuza yenisi ile değiştirilebilir. Salıncağın kendisinin değiştirilmesi daha masraflıdır.

Salıncak burçlarının zamanla ve kullanıma bağlı olarak özelliğini yitirmesi muhtemeldir. Burçlar bozulduğunda kasisler ve tümseklerde farklı sesler gelir. Titreşimler direksiyonda hissedilebilir hale gelir. Burçların bozulması kamber ve kastel olarak bilinen ön düzen açılarının bozulmasına, bu sayede lastiklerin daha çabuk aşınmasına yol açar. Yol tutuşta ve fren sırasında hissedilir sıkıntılar meydana getirir.

Araçlar sağ ve sol olmak üzere yer alan salıncaklarda 2 adet burç bulunur. Değer olarak pahalı olmasa da burçlar yaptığı görev ile oldukça önemlidir. Arızalandığında tamir yerine, yenisi ile değiştirilmelidir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.