Jump to content

Far temizliği nasıl yapılır?


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Aracımızın ön taraftan bakıldığı zaman gözlere ilk çarpan yerler olan farlar iyi bir görüntü için temiz olması gerekir. Bunu yanısıra sürekli ışıklandırılmış şehir içi trafikte araç kullanıyorsanız farların şeffaflığını yitirdiğini anlamayabilirsiniz. Işıklandırılmamış yollarda ve kötü hava şartlarında, sararmış kirlenmiş farlar ile yolu kaliteli olarak göremeye bilirsiniz. Karşıdan gelen araçların sizi farketmesi biraz geç olabilir. Trafik güvenliği için farların iyi göstermesi önemlidir.

Farların temizliğini uzman kişilere yaptıra bileğiniz gibi kendinizde ucuza yapabilirsiniz. Farın içerisinde kirlenme ve buharlaşma var ise içi açılarak camı silinebilir. Arka kapağının sürekli kapalı olması ve buradan pislik girmemesi gerekir. Farların dış kısımlarında sararma var ise bunun için gerekli malzemeler parlatıcı cila, ince ve orta zımpara, su tabancası ve boyanın zarar görmemesi için kağıt bant yeterlidir.

Dışarıdan farın camı boyaya zarar gelmeyecek şekilde kaplanır. Daha sonra farın camını su ile ıslatarak zımparalama işlemine başlanılır. Zımpara yapılırken zaman zaman ıslatılarak kuruması önlenir. Cam püsürsüz olana kadar zımparalama devam edilir. Sonra cam yıkanarak kurulanır ve bir miktar cila sürülerek cam silinmeye başlanır. Far fabrika çıkışındaki halini alacaktır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.