Jump to content

Ön Takım Parçaları ve Önemi


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Ön takım parçalarının önemi hakkında bilgi vererek konuya başlayalım. Yeni araçları devre dışı bırakarak biraz eski modelli araçlardan bahsedelim. Ön takımlar aracın bozuk yollarda kullanılması sonucu daha çabuk bozulur. Ön takımın bozulması ile yüksek hızlarda sürüş keyfinin azalmasına yol açar. Yoldaki titreşimler ön takımdaki malzemelerin bozulması ile direksiyona kadar iletilir.

Sürüş keyfini azalması ile araç tam anlamıyla güven vermemeye başlar. Güvenlik açısında rot ve rotillerin malzeme yorgunluğu ve yoldan gelen darbeler ile rot cıvatasının düşmesi veya bir kırılma sonucu rotun boşa çıkması olayı gerçekleşebilir. Bu olayın gerçekleşme sıklığı oldukça fazladır. Zamanında gerekli bakımların yapılmaması sonucu çok büyük kazalar oluşabilir. Aracın direksiyonu ile tekerler arasındaki bağlantı kopmuş olur. Yani daha net anlatmak gerekirse direksiyon boşa çıkmış olur. Ön takımın bakımı araç lifte kaldırılarak yapılmalıdır.

Rot başı, rot mili, komple aks, komple alt salıncak, aks mafsalı, direksiyon dişli kutusu ön takımı oluşturan parçalardır. Ayrıca süspansiyon yay ve amortisörleri ön takımın diğer parçalarıdır. Aracın eski olması ile malzeme yorgunluğu dahada artar. Bu nedenle gerekli bakımlar zamanında yapılmalıdır. Ön taraftan gelen ses ve tıkırtılar dikkate alınmalıdır. Özellikle gıcırtı seslerinin nereden geldiğine dikkat edilmelidir.Değişecek malzemeler için Orijinal malzemeler kullanılmalıdır. Ön takımla ilgili diğer bir konuda lastiklerin durumu ve balanslarının iyi olması gerekir. Balansın bozulması diğer ön takım parçalarının daha çabuk bozulmasına yol açar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.