Jump to content

Tampondaki çiziklerin giderilmesi


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Arabaların tampon kısımları en çok darbeye uğrayan kısımlardır. Özellikle park esnasında sürtmelerden ötürü tamponlar zarar görmektedir. Bazen diğer araçlar sizin tamponunuza sürterek boyanın rengini değiştirebilirler. Böyle durumda örneğin sizin aracın gümüş renkli olsun, diğer araçta kırmızı olsun. Sizin tamponunuzda kırmızı renkte leke oluşacaktır. Böyle durumda sinirlerinizi bozmaya gerek yok. Size lazım olan bir üstüpü veya bir bezle bu bölgeyi silmek olacaktır. Pasta veya benzeri kimyasal ile bölgeye biraz bastırarak silindiğinde olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Asıl önemli olan tamponun aşırı olarak çizilmesi ve alttaki katmanın ortaya çıkmasıdır. Böyle durumda pek çok çizik giderici maddeler satılmaktadır. Çizik çok ileri seviyede ise bu maddeler işe yaramayacaktır. Aracında bu bölge boya koduna göre bir miktar boya alınarak rötuş yapılması uygun olacaktır. Boyanan kısmın üzerinde pasta cila uygulaması yapılarak eski parlaklığı alması sağlanır.

Diğer bir konuda yoldan sıçrayan taşların bıraktığı izlerdir. Bu izlerin oluşumunu önlemenin en kolay yolu tamponları boya koruma filmi ile kaplamaktır. En çok boya koruma uygulaması kaput ve tamponlara uygulanmaktadır.

Sonuç olarak oluşan kılcal izler çizik gideri kimyasallar ile giderilebilir. Daha büyük izlere pasta cila uygulanabilir. Bu ikisinin de yetersiz kaldığı yere rötuş uygulaması yapılabilir. Kazasız belasız günler….

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.