Jump to content

Araba motoru nasıl yıkanır?


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Araba motoru yıkanır mı? Sorusu ile başlayalım. Eski modeller araçların dışları yıkandıktan sonra bile motorların çalışmadığı teklediğini görmüşsünüzdür. Özellikle ateşleme sisteminin sıvı ile teması aracın çalışmamasına yada teklemesine yol açar. Şimdiki araçların motorlarında bujiler daha ulaşılmaz konuma konulmuştur. Bu sayede araç yıkandıktan sonra motor ile ilgili problem çıkarmaz.

Motor yıkama ise profesyonel bir iştir. Kaputu açıp motor üzerine basınçlı su tutarsanız bir çok problem ile karşılaşabilirsiniz. Motorunuzu garanti veren yerlerde yıkatabilirsiniz. Yalnız motor yıkandık sonra sıkıntı yaşadığını söyleyen pek çok sürücü vardır. Bunu kendiniz yapmak isterseniz aşağıdaki işlemleri yapmalısınız.

Öncelikle size lazım olacak malzemeler, izolasyonu sağlayacak naylon, su itici sprey ve motor yıkama sıvısını temin etmelisiniz. Daha sonra motor aksamında marş motoru, bütün soket bağlantı yerleri ve özellikle beyin bölümünün izolasyonunu sağlıyoruz. Soketlerinde sıvı temas etmesi halinde paslanarak şimdi olmasa bile ilerde sorun çıkarması muhtemeldir. Motor yıkama sonrası en çok sıkıntı ateşleme sisteminde olduğundan bu bölüme dikkat etmenizi öneririz. İzolasyon için ulaşamadığımız yerlere su itici sıvı ile müdahale etmeliyiz. İzolasyon işlemi bittikten sonra motor yıkama sıvısını motor üzerine uygulamaya başlıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken fren hidrolik deposu ve hidrolik direksiyon yağ kapaklarının tam kapalı olmasıdır. Motor yıkama sıvısını kayışlara isabet etmemesine dikkat etmeliyiz. Motor yıkama sıvının uygulanmasının ardında bez yardımı ile motor silinmelidir. Ulaşılması güç yerlere ince fırça ile müdahale edebiliriz. Çok yağlı bölümler için pas çözücü uygulanıp ardından silinmelidir. Ortalama yarım saat içinde uygulayabileceğiniz bu işlemle motorunuz yeni gibi olacaktır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.