Jump to content

Mitsubishi Space Star Detaylı İnceleme


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Mitsubishi, Space Star ismini 90’lı senelerin sonlarından 2000’li senelerin ortalarına kadar B-MPV segmentinde yer alan modeli için kullanmıştı. Ancak yeni Space Star’ın bu otomobil ile hiçbir ilgisi yok. Ülkemizde Colt isimi ile sunulan ve küçük sınıfta yer alan otomobilin halefi olarak nitelendirilebilecek olan bu otomobil aslında Japonya’da Mirage isimi kullanılarak satılıyor, ancak model isimi ile ilgili Avrupa’da yaşanan sıkıntılar nedeniyle Mitsubishi tarafından Space Star ismi yine canlandırılmış.

Space Star köşeli olmayan hatları ve küçük boyutları ile beraber sevimli olarak nitelendirilebilecek bir tasarıma sahip. Otomobilde yer alan tamponlar, 15 inçlik alaşım jantlar ile beraber sportiflik duygusunun sürücüye hiç olmazsa bir miktar verilmesine yardımcı olmuş.

Otomobilin kabini günümüz otomobillerinde görmeye alışık olduğumuz ve ‘dolu dolu’ olarak deyim edebileceğimiz kabinlerden biraz uzak. Space Star’ın direksiyonunda rastgele bir tuş bulunmuyor. Genel olarak sert plastiklerin karşımıza çıktığı orta konsolda ise parlak siyah kaplama ile çevrelenmiş radyo ve otomatik klima bulunuyor. Otomobilin direksiyonunun ardında okunaklı bir gösterge oturumu bulunuyor. Gösterge oturumunda sürücüye yakıt tüketimi ile ilgili yardımcı olmak emeliyle “eco” göstergesine de yer verilmiş. Sürücünün gaz pedalına ne kadar sert bastığıyla doğru orantılı olarak yanan yeşil ışıklarını söndüren bu gösterge mantıklı tüketim değerleri yakalamada sahiden pozitif bir tesire sahip.

Mitsubishi’nin küçük şehirli otomobili gücünü üç silindirli 1.2 litrelik bir motordan alıyor. 6000 d/d’de 80 bg maksimum güç ve 4000 d/d’de 106 Nm maksimum tork üreten bu birim ile beraber otomobil 0-100 kilometre/s hızlanmasını fabrika verilerine göre 12.8 sn’de bitiriyor ve 173 kilometre/s maksimum hıza erişebiliyor. Gücünü tekerleklerine CVT otomatik şanzıman üzerinden aktaran otomobil, şanzımanın da yardımıyla konforlu bir sürüşe sahip. Şanzımanın yapısı gereğiyle vites geçişleri sarsıntısız, ayrı olarak yeniden şanzımanın yapısı, otomatik vitese sahip olmasına karşın otomobilin mantıklı yakıt tüketim değerleri ortaya koymasına yardımcı oluyor. Fabrika tarafından 4.0 lt/100km’lik vasati yakıt tüketim verisine sahip olan Space Star ile Auto Stop&Go sistemi ve “eco” göstergesinin de yardımı ile beraber pratikte 5 lt/100km’nin hemen üzerinde yakıt tüketim verisi yakalamak olası.

Mitsubishi’nin küçük şehirli otomobilinin direksiyon reaksiyonları kendine has. Elektrikli direksiyonun biraz geçimsi reaksiyonlarına alışmak başlarda biraz sıkıntılı olsa dahi, alıştıktan sonra hafif direksiyon ile bilhassa şehir içerisinde oldukça rahat ediyorsunuz.

Mitsubishi Space Star, CVT otomatik şanzımanın sunduğu konforlu sürüşü ve düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekerken, otomobilin sahip olduğu ince karoser kafalarda sual işaretleri yaratıyor.

Motor: Sıralı 3-silindir, 1193 cc

Güç: 80 bg @ 6000 d/d

Tork: 106 Nm @ 1750 d/d

0-100 km/s: 12.8 sn (fabrika verisi)

Maks hız: 173 km/s (fabrika verisi)

Ortalama tüketim: 4 lt/100 km (fabrika verisi)

CO2: 101 g/km

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.