Jump to content

Alfa Romeo – Stelvio Detaylı İnceleme


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Alfa Romeo’nun ilk SUV modeli Stelvio’nun Avrupa tanıtımı Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi. Stelvio, sene son çeyreğinde Türkiye pazarına sunulacak.

Alfa Romeo, geçen kasım ayında Los Angeles’ta Quadrifoglio sürümüyle ilk sefer gün ışığına çıkardığı Stelvio’nun tüm sürümlerinin tanıtımı için 87. Cenevre Otomobil Fuarı’nı seçti. Stelvio, Stelvio Super ve Stelvio Business olmak üzere aracın 3 değişik sürümü tanıtıldı.

Satışlarına bu sene başlanan Stelvio, Türkiye yollarına yılın son çeyreğinden itibaren çıkmaya başlayacak. Şubat ayında Alfa Romeo ailesine katılan Giulia’dan sonra Stelvio’nun da Türkiye pazarına girmesiyle markanın ürün gamı bitirmiş olacak.

Alfa Romeo’nun ilk SUV modeli olan Stelvio, ismini İtalya’nın en yüksek dağ geçidi olan Passo dello Stelvio’dan alıyor.

Standart olarak sunulan dört tekerlekten çekiş sistemi Q4 üstün yol tutuş özelliklerini beraberinde getirirken, isteğe bağlı olarak mekanik kilitli arka diferansiyel sipariş edilebiliyor. Yalnızca yüksek performans ve üstün yol tutuş noktasında iddialı olmakla kalmayan Stelvio, geniş ve konforlu hayat alanıyla ön tasarıda bulunuyor.

100 yılı aşkın bir tasarım ananesiyle Alfa Romeo Stelvio stil ile performansı mükemmel bir uyumla harmanlıyor. Uzunluğu 468 santimetre, genişliği 216 cm ve yüksekliği 167 cm olan Stelvio, sahip olduğu ölçülerle kuvvetli, dinamik ve kompakt bir yapı sergiliyor.

Orta konsolun en üst noktasında sürücünün görüş alanında konumlandırılan ve Magneti Marelli ile beraber geliştirilen entegre 3D navigasyonlu yüksek çözünürlüklü ekranın boyutu Alfa Connect sürümüne bağlı olarak 6,5 inç veya 8,8 inç olmak üzere değişkenlik gösteriyor.

Derine gömülü yuvarlak hız ve devir göstergesinin ortasında bulunan ve donanıma bağlı olarak 3,5 inç veya 7 inç büyüklüğe sahip olan TFT ekran sürüşle alakalı bütün temel bilgileri sürücünün görüş hizasında sunuyor. Sürücü otomobil ara yüzüne ait iki adet yuvarlak kumanda düğmesi bu arada Alfa DNA ve Alfa Connect sistemlerine kolay ulaşım sağlıyor.

Yalnızca geniş bir hayat alanı sunmakla kalmayan Alfa Romeo Stelvio 525 litre ile hacim sınıfının en büyük bagajını kullanıma sunuyor. 8 değişik açılma düzeyine sahip olan ve direk Alfa Rotary seçim düğmesinden ayarlanan elektrikli bagaj kapağı kullanım konforunu destekliyor.

Çift bölgeli abuhavalandırma sistemi veya donanım düzeyine bağlı olarak 8, 10 veya Harman Kardon imzalı 14 hoparlörle donatılan Alfa Connect bilgi ve eğlence sistemi gibi donanımlar araç içi hayat konforunu artırıyor.

2 bin 250 d/d’da 400 Nm tork üreten motor sınıfının en iyi yakıt verimliliğini sunarken bu arada 5,7 saniye ile sınıfının en iyi 0-100 kilometre/s hızlanma değerini sunuyor ve 230 kilometre/s maksimum hıza olanak tanıyor.

Benzinli motor Termoli ve dizel motor ise Pratola Serra fabrikasında olmak üzere her iki motor da İtalya’daki tesislerde yalnızca Alfa Romeo motorlarına tahsis edilen alanlarda en gelişmiş teknolojik süreçler ve metotlarla üretiliyor. Motorların her ikisi de performans ve yakıt ekonomisi itibariyle sınıfının en iyi değerlerini sunuyor.

İlerleyen dönemlerde ürün gamı 200 HP gücünde 2.0 litrelik turbo benzinli ve 180 HP gücünde 2.2 litre turbo dizel motorla bitirecek. Her iki motor seçeneği 8 kademeli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi Q4 ile kombine edilecek. 180 HP gücündeki 2.2 litrelik turbo dizel motor ayrı olarak arkadan itişli de sipariş edilebilecek.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.