Jump to content

Araç Titremesinin Sebepleri Nelerdir?


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Arkadaşlar aracınızda oluşan titreşimin sebebi bir çok nedenden dolayı ola bilir. Şimdi sizlere bu sebeplerden bazılarını yazarak belki sorununuza çözüm ürete biliriz.

Titreşimin en büyük sebebi Lastik problemleri olabilir. 

Aracın belli hızlarda titreme yapması (mesela 80 Km hızı geçtiğinizde)  – lastik balans ayarı gerekir

Lastiklerin yarılması (lastik yarılıp yama yapılmışsa) – yeni lastik gerektirir

Dengesiz lastik aşınmaları (bir lastik diğer lastiklere göre daha çok aşınırsa veya dişleri bozulursa) – lastik rotasyonu gerekir

Titreyen ve  Sallanan Tekerler (İlk olarak sorunun kaynağı tekerlerin sıkıldığı cıvata ve somunların tam veya torkunda sıkılıp sıkılmadığından kaynaklanabilir)

Fren sorunu

Hissettiğiniz bütün titreşimler fren yaptığınız anda beliriyorsa büyük ihtimalle fren rotorunuz eğri ya da kırık. Disk fren sistemli araçlarda rotor gümüş küresel disk şeklinde parlaktır. Rotor aşırı yüklerde aşınabilir veya kopabilir,  normal şartlarda sürekli yapılan frenlemede aşırı ısınmalara karşı dayanıklıdır.

Tüm bunlara karşı rotor yüzey düzgünlüğü git gide azalır. Fren rotorunu sıkarak aracı durduran kaliper ve fren pedleri bozulmuş rotoru her zamanki gibi kavrayamaz ve bu da titreşime sebep olur.

Eğer onarım konusunda anahtar tutma beceriniz yok ise uzman bir fren ustasına danışmanız fren kondisyonuz hakkında size yardımcı olacaktır.

Motor problemleri

Bazen titreşim veya zangırdama aracınızın motor kaputundan geliyor olabilir. Çünkü aracınızın düzgün çalışması için gerekli olan hava, yakıt veya ateşleme yetersiz kalıyordur. Bulgular aşağıda yazılan maddelerden herhangi birini içeriyor ise motor ile ilgili bir titreşim problemi olduğuna işaret etmektedir.

– Titreme hızlanma esnasında ortaya çıkıyor ise

– Uzun yolculuklarda belirli bir hız aralığında kesik kesik bir titreme oluşuyor ise

– Araba çalıştıktan sonra her şey normalken sonradan titreşim oluşuyor ise

Bu bulgular titreşimin yeni bir buji seti almanın zamanının geldiğini gösteriyor olabilir. Eğer bujiler sağlam ise kabloları kontrol etmekte fayda var.

Bir diğeri ise kirli hava veya yakıt filtresi olabilir. Yetersiz hava emilimi ya da yakıt emilimi kimyasal çevrimi olumsuz etkilediği için yenileri ile değiştirilmelerinde fayda vardır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.