Jump to content

Triger kayışı nedir?


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Triger kayışı, tüm arabaların için önemli bir parçadır. Ortalama 40.000-60.000 km arasında değiştirilmesi gerekmektedir. Çok sağlam yapılan triger kayışları 1,5 tona kadar yük taşıyabilir. Metal dişliler arasında çalıştığı için aşınarak kopabilir. Kayış döndüğü yuvayla sürekli sürtünme halinde olduğu için zaman içinde aşınıyor ve gevşeyebiliyor. Triger kayışının ömrü aracın kullanım koşullarına bağlıdır. Marş basmadığı durumlarda aracın 2 viteste vurdurarak çalıştırılması triger kayışının ömrünü azaltmaktadır. Triger kayışının motora zarar vermesi için kopması değil tek bir dişli bile atlaması yeterli olabiliyor.

Yeteri kadar gergin olmayan kayış, hiçbir işaret vermeden üç dört diş birden atlıyor. Triger kayışı kontrolü çıplak gözle yapılamaktadır. Eğer zamanında değiştirilmez ve koparsa motorun çalışma ihtimali olmadığı için yolda kalmış olursunuz. Triger kayışı kopması durumunda çok fazla masrafa yol açar. Koptuğu anda motor üzerinde ve motorun içerisinde görülmeyen kısımlarda birçok parçaya zarar verir. Özelikle subap ve subap iteceklerini eğerek, eksantrik miline zarar verir.Arabaların motorlarında silindir kapağı içerisinde yer alan egzoz ve emme subaplarını hareket ettiren eksantrik mili ile  krank mili üzerinde yer alan volan dişlisini birbirine bağlayan parça dır.arabayı çekici ile çekmek gerekir. Triger kayışı günümüzde artık set olarak değiştiriliyor. Triger Kayışı, Triger Gergisi, Triger Küçük Avare Rulmanı, Triger Büyük Avare Rulmanı.

Triger kayışı fiyatları sade fiyatı pek fazla olmamasına karşın değişimi oldukça işçilik istemektedir. Bu da maliyeti artırmaktadır.

Triger kayışı değişim süreleri marka ve modele göre değişir. Katolog değerlerine dikkat edilmelidir. Mesela Fiat Palio nun 45.000 km değişirken, VW Polo da 90.000 km de değişmesi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.