Jump to content

Dump Valve nedir, ne işe yarar?


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Dump Valve, turbo kullanılan araçlarda, turbo basıncını sürekli yüksek tutar, gaza basılmayan durumlarda turbonun pervanesinin yavaşlamasını engeller.

Turbo ile çalışan araçlarda gaz pedalından ayak çekildiğinde turbonun pervanesi dönmeye devam etmektedir. Turbonun sistem için oluşturduğu havanın gaza basılmadığı için gidecek bir yer bulamaz. Bu şekilde oluşan yüksek basınç turbonun pervanesine kuvvet uygulayarak pervaneyi aniden yavaşlamasına yol açar. Tekrar gaza basıldığında turbo basıncının yeniden gaz bırakıldığı durumdaki basınca ulaşabilmesi için pervaneyi tekrar hızlandırmak gerekir. İstenilen turbo basıncına ulaşılamadığı için motorda performans kaybı doğar. Dump Valvenin görevi bunu önlemektir.

Dump Valve nasıl çalışır?

Gaz pedalından ayağınızı çektiğinizde turbonun performansı düşmemesi için Dump Valve devre girer ve turbonun basınçlı havanın sistemin dışına çıkmasını sağlar. Bu şekilde turbonun önceden bastığı havanın geri tepmesini önler ve geriye doğru basınç olmadığı için pervane yavaşlamaz. Tekrar gaza basılınca pervane yavaşlamadığı için hiçbir performans kaybı yaşanmaz.Turbo pervanesi üzerindeki olumsuz geri basıncı önleyerek turbonun ömrünü uzatır. Turbo pervanesinin hızının yavaşlamasını engelleyerek turbo basıncını sürekli yüksek tutar. Yüksek turbo basıncı yüksek güç anlamına gelmektedir. Gazdan ayak çekme ve gaza basma arasındaki eski ısınmış havayı dışarı vererek, yeni soğuk havayı sistemden içeri aldığı için artı güç sağlar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.