Jump to content

Euro-NCAP Nedir?


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı’nın (European New Car Assessment Programme), özellikle önden ve yandan gelen darbeler sonucunda sürücü, yolcu ve yayaların nasıl korunduğunu değerlendirir. Değerlendirme sonucunda 5 yıldız üzerinden araçlara notlar verilmektedir. Aldığı darbe sonucunda aracın dış görünüşü nasıl etkilendiği, ne hale geldiğinden çok araç içinde bulunan yaşam hücresi denilen bölümümde, sürücü ve yolcu koruma, arabada bulunan çocuk ve en son yaya koruma üzerinden notlar verilmektedir.

Araca dışardan baktığınızda kaza az hasar vermiş gibi gözükebilir. Aracın içinde ise emniyet kemeri hatalıdır, göğüste yaralanmalara sebebiyet verir. Şoför mahallindeki pedallar ayak bileklerini yaralar, direksiyon simidi yada alt kolonu yaralanmalara yol açıyor mu? Kaza sonrası kapılar açılıyor mu? Bebek koltuğu yerinde mi? Kapılarda çocuk kilidi var mı? Emniyet kemeri sesli ikazı var mı? Yaya çarpma durumunda kaput yaya ne kadar zarar verir? Gibi soruların cevaplarına bakarak aracın dışından çok can güvenliğine not verilir. Aracın ön kısımın da çok az hasar var ama pedallar sürücünün ayağını yaralamış, aracın az hasar görmesinin bir kıymeti yoktur.

Yeni otomobil satın almak isteyen kişilerin farklı modellerin güvenlik performansları hakkında güvenilir ve tarafsız bilgi alması gerekir. Euro-NCAP bu hizmeti sunarken beş Avrupa devleti ve AB Komisyonu’nun yanı sıra Avrupa’daki birçok otomobil ve tüketici derneği tarafından desteklenmektedir.

Euro-NCAP yapılan önden çarpma testleri 64 Km/saat hızla gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra yandan çarpma testleri de uygulanmaktadır. Onlarda 50 Km/saat hızla gerçekleştirilmektedir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.