Jump to content

2016 Volkswagen CC Teknik Özellikleri


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

008 yılında üretimine başlanan Volkswagen CC üretildiği günden bu yana kullanıcıların dikkatini çekmeyi pekala başarmıştı. Şimdi yeni 2016 makyajlı yüzü ile tekrar görücüye çıkıyor.

Aracın asıl üretilme sebebi Volkswagen'in Amerika'daki pazar payını büyütmek istemesi. Rakamlarla konuşacak olursak satışların %60'sını bu pazardan karşılamak amacındalar. Öyle ki üretim maliyetlerini düşürmek için üretimin Meksika'da yapılmasına karar verilmiş. Aracın rakip olarak görülebileceği modeller ise yine Alman mühendislerin elinden çıkıyor; Audi A3 Sedan ve Mercedes-Benz CLC.

Evet ne düşündüğünüzü biliyoruz. Bu modeller ile CC aynı klasmana girer mi diyorsunuz. Kişisel beğenilerimizi bir kenara koyacak olursak 2016 CC bu modellerle yarışabilecek durumda.

Fiyat için aralarındaki fark biraz da ülkemize özel bir durum. Şundan eminiz ki; rekabet her zaman kullanıcılara bir avantaj getirmiştir. Bu sebeple CC'nin pazara girişinin kullanıcılar için pek çok avantaj getireceğini düşünüyoruz.

Aracın detayları hakkında konuşacak olursak; Yeni modelde revize sonrası araç 27 mm daha uzun ve 36 mm daha geniş. Aracın dış görünümü son Audi A7 ile pek çok benzerliğe da sahip. Volkswagen CC eski modele göre daha geniş bir iç hacme sahip. Araçta kullanılan materyaller son teknoloji Alman mühendisliği. Ayrıca iç kabindeki ahşap şeritler de güzel bir etki bırakıyor. Güvenlik olarak ise; araç satışının büyük bölümünün yapılacağı pazara yönelik olarak şekillendirilmiş. Amerikan standartlarına sadık kalınmış.

2016 Volkswagen CC'nin motoruna gelecek olursak; araç 4 farklı motor seçeneği ile müşterilere sunuluyor. Bu motorlardan 3'ü benzinli 1'i dizel. Benzinli motorlar 3.6 Litre V6 4Motion, 2.0 Litre Inline4-TSI ve 1.4 Litre Inline4-TSI opsiyonu ile satışa sunulmuş. Dizel motor ise 2.0 Litre Inline4-TDI şeklinde satışa sunuluyor.
Benzinli motorlardan 3.6 Litre olan en güçlü seçenek 300 Beygir güç  ve 260 NM tork üretiyor. 0'dan 100 km'ye sadece 5.2 saniyede çıkabiliyor. Maksimum hız olarak ise ibrede en fazla 250 km/h görebilirsiniz. Epeyce güçlü bir motor, tercihini performanstan yana yapacak olanlara hitap ediliyor. Amerikan pazarı için biraz daha uygun Türkiye pazarında malum petrol fiyatları ile bu motorun satışında büyük rakamlar görüleceğini pek düşünmüyoruz.

İkinci olarak 2.0 Litrelik benzinli motora gelecek olursak. 212 beygir güç ve 215 NM tork üretebiliyor. 3.6 Litrelik motor kadar olmasa da bu da son derece güçlü bir motor.
Benzinli opsiyonların sonuncusu olan 1.4 Litrelik motor ülkemiz için daha uygun görünüyor. 160 beygir güç ve 180 NM tork üretiyor. 8.5 saniyede 100 km/h ulaşabiliyor. Maksimum hız olarak ise 222 km/h hıza çıkabiliyor.

Tek dizel motor olan 2.0 Litre TDI motor 140 beygir güç ve 240 NM tork üretiyor. Aracın kasası için yeterli bir rakam. Ayrıca dizel olması da ekonomik olacaktır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.