Jump to content

Araçta gaz bitince sistem benzine otomatik geçmiyor.


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Günümüzde çok yaygın kullanım alanına sahip olan LPG sıralı sistemde zaman zaman rastlanan sorunlardan biriside depoda gazın bitmesinin ardından benzine geçmemesidir. Böyle durumlarda sıkıntı genellikle MAP sensörü olarak bilinen mutlak basınç sensöründen kaynaklanır.

MAP sensörü, LPG kullanılan araçlarda motor için kullanılan hava ile yakıt karışımının basıncı ve regülatörden çıkan gazın basıncı ölçer. Bu değerlere göre motorun tam verimde çalışmasını sağlayan ECU ya sinyal olarak gönderir. Bu gönderilen bilgilerde yanlışlık var ise sistem tam olarak görevini yapmayacak ve başka arızalarda meydana getirebilir.

LPG sıralı sistem gazı bitince benzine geçmiyor ise MAP sensörü arızalıdır yani görevini yapmıyordur. Bir diğer sorun ise MAP sensörün devre dışı bırakılmış olmasıdır. LPG çalışma sistemine bilgisayar ile ayar yapılırken MAP sensörü devre dışı bırakılmış olabilir. Aracın bu sorunun çözümü için MAP sensörünü bağlantıları kontrol edilmeli ve bilgisayara bağlanarak sistem gözden geçirilmelidir. Gerekiyorsa MAP sensörü değiştirilmelidir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.