Jump to content

Yeni Honda Civic HB EuroNCAP Testinden Kaç Aldı ?

Konuyu değerlendir


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Yeni Civic, teknik özellikleri, donanımı ve ücretiyle çok merak edilen bir araç Elbette güvenlik ile ilgili da çok önem vermesi şart olan özelliklere sahip. Aracın kullanışlı sürüş keyfi sunan çift pinyonlu direksiyonu, çok noktadan irtibatlı arka süspansiyon yapısı ve McPherson süspansiyon teknolojisi dikkat çekiyor. Yeni Civic’in tasarımında mühendislerin bilhassa daha hafif bir gövdeye odaklandığı biliniyor. Peki, Honda Civic Hb modeli güvenlik ile ilgili nasıl?

Yakın vakitte yapılan Honda Civic HBEuro NCAPtest2 neticelerine geçmeden önce araç ile ilgili biraz bilgi paylaşalım.

Honda Civic 2017 Model Teknik Özellikler

Yeni Honda Civic’in teknik özellikleri ayrıntılı olarak incelendiğinde sürücüye ve yolculara konfor sunarken oldukça kuvvetli bir performans hedefiyle yola çıkıldığı hemen anlaşılıyor. 2017 model Honda Civic HB teknik özelliklerini ayrıntılı olarak arabam.com Test Sürüşü muhtevalarından bulabilirsiniz. Ancak genel olarak şöyle bir özet yapılabilir: 1.5 L DOHC VtEC TURBO motor, 1498cc. 220Nm torka erişen motor, 182 PC güç üretiyor. CVT şanzıman ile konforlu bir sürüş keyfi sunan araç, 46 litrelik yakıt deposuna sahip.

Honda Civic HB Ücreti Nasıl?

Yeni Honda Civic Hatchback’in ücreti ise otomatik vites ve benzinli sürümde 105 bin TL bandında setrediyor.

2017 Model Honda Civic Euro NCAP Testi Neticeleri?

Honda, Japon otomotiv sektörünün dev markası. Üstelik son on senedir Honda, dünya otomotiv sektörüne istikamet veriyor. Küçük aile arabası sınıfındaki Honda Civic 2017 modeli geçtiğimiz aylarda Euro NCAP çarpışma testlerine alındı. Peki Honda Civic Euro NCAP neticeleri nasıl?

2017 Model Honda Civic çarpışma testi neticelerinin ayrıntıları çok ehemmiyetli fakat peşin peşin merakınızı giderelim, araç, testlerden 4 yıldız aldı. Ayrıntılar şöyle:

Evvela Honda Civic’in teste tabi tutulan modelinin ayrıntıları ehemmiyetli.

Honda Civic 1.0 SE RHD modeli. Test2 için 5 kapılı hatchback Honda Civic seçenek edildi. Aracın boş ağırlığı 1292 kilo.

Honca Civic Hatchback Euro NCAP test2 neticelerine göre aracın şehir içi güvenliği iyi olarak değerlendirildi. Araç, özellikle yandan çarpmaya karşı 16 puan alarak oldukça güvenli bir tasarım sunduğunu gösterdi. Arkadan çarpmalarda arkadaki yolcu güvenliği yeterli bulunmadı.

Honda Civic güvenli mi suali çoklukla çocukları olan aileler için daha fazla ehemmiyetli veyahut önceliklidir. 6- 10 yaş arasındaki çocukları baz alan testlerde araç, toplam 14.7 puan aldı. Burada da yandan çarpmalarda sürücü arkasındaki çocuk için güvenlik yeterli bulunmadı.

Son model Honda Civic HB modeli, yaya güvenliği açısından oldukça iyi performans topladı. Burada uzak köşeden koşarak karşıya geçen yetişkin, yakın köşeden yürüyerek karşıya geçen yetişkin, park yapmış araçların arasından koşarak karşıya geçen çocuk örnekleri incelendi.

Yeni Civic’te Güvenlik Donanımı Nasıl?

Son model Honda Civic güvenlik donanımı detayları şöyle: Sürücü ve ön yolcu havayastıkları, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, ön yolcu havayastığı iptal işlevi, önde aktif kafalıklar, ön ve arkada aktif gergin emniyet kemeri, kilitlenmeyi önleyen fren sistemi, araç balans kontrol sistemi, elektronik fren gücü dağıtımı, acil vaziyet fren desteği,acil durum fren sinyalleri, yokuşa kalkış desteği, lastik basınç ikaz sistemi, ayarlanabilir hız sınırlayıcı, harekete duyarlı direksiyon sistemi, ISOFİX çocuk koltuğu irtibat noktaları, immobilize, güvenlik sistemi alarmı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.