Jump to content

Kaza tutanağında hata yapmamanın yolları nelerdir?


Savaş Gündoğan
 Share

Önerilen İletiler

  • Üye

Yaklaşık 2 yıldır kaza tespit tutanaklarını sürücülerin düzenlediği sistemde, sürücülerin tutanakları doldururken yaptığı hatalar nedeniyle binlerce iptal yaşanıyor.

Maddi hasarlı kaza tespit tutanağının trafik polislerinin yanı sıra kazaya karışan sürücüler tarafından düzenlenebilmesinin imkanının sunulmasının üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti.

Sistem temel anlamda otursa da halen pek çok sürücünün raporu düzenleyene kadar araçları kaza mahallinden çekmemesi, yoğun olarak polis çağrılmaya teşebbüs edilmesi ve pek çok sürücünün yanında tutanak bulundurmaması gibi sorunlar devam ediyor.

Sorunlardan biri de yaşanan iptaller. Bugüne dek toplam 1.400.000 civarında maddi hasarlı kaza tespit tutanağı düzenlenirken bunlardan 38.367 tanesi çeşitli nedenlerden ötürü iptal edildi. Tutanak düzenlerken kazaya karışan sürücülerin yaptığı düzenleme hataları nedeniyle önemli sayılabilecek kaza tespit tutanağı iptalle sonuçlanıyor.

Tutanakta plaka veya sigorta poliçe numarasının yanlış yazılması, hata kutularını arasındaki çelişkiler, çarpışma an ve yerinin çizilmemesi ya da belirsiz çizilmesi gibi konular sürücülerin düzenlemelerde yaptığı iptale neden olan yaygın hatalar olarak öne çıkıyor. İptalde öne çıkan hususlardan biri de yalan, çarpıtma ya da yanıltıcı beyanlar.

TRAMER’in elinde bulunan detaylı kayıtlar, servislerle yapılan görüşmeler, kaza yapmayan araçların kaza süsü verilerek sigortadan para alınmasını engellemeye yarasa da halen yalan ya da çarpıtıcı bilgiler içeren bazı tutanaklar gözden kaçıyor.

Bazı sigorta şirketleri bunların önüne geçmek için kendi istihbarat birimlerini de kurmuş durumda. Genellikle emekli polislerden oluşan birimler, kazaya karışan sürücülerden şüphe içeren kazalarla ilgili tekrar beyan alarak hataları minimuma indirmeye çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.