Jump to content

2007 Peugeot 308 İnceleme


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Fransız üretici Peugeot' nun kompakt sınıftaki temsilcisi 307 yerini 308'e bırakmaya hazırlanıyor. Yaklaşık bir hafta sonra resmi olarak tanıtılması beklenen Peugeot 308, markanın en önemli modellerinden biri olarak önemli bir görev üstleniyor.
Kompakt sınıfın etkili oyuncularından biri olan 308, sınıfına da birçok yeniliği getirecek. Tasarım olarak öncüsüne benzer çizgiler taşıyan 308, hatlarındaki çıkıntıları daha belirgin hale getirmiş. 407 ile başlayan geniş hava girişli ve büyük farlı ön yüz tasarımını 308'e de aşılayan Peugeot, yeni modeli ile çok iddialı gibi görünüyor.

Arkaya doğru alçalan tavanı ile sportif bir etki yaratan 308, dar arka camı, çamurluklara doğru uzayan stoplar ve tampon altına yerleştirilen plakalığı ile bu etkiyi sürdürüyor. İç mekanda ise dairesel havalandırma rüzgarları ve ön konsola yaklaştırılıp yükseltilen vites topuzu dikkat çekiyor. Bu yıl Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacak olan 308'in, tanıtımdan 1 ay sonra Avrupa'da satışa sunulması planlanıyor. 207'de kullanılan turbo benzinli motorların yanı sıra 1.6 litre 120 beygir gücünde yeni bir benzinli motor da seçenekler arasında yer alacak. 308'i daha sonra SW ve CC versiyonları takip edecek. Ayrıca 2.0 litre turbo 220 beygir gücünde bir motorla donatılmış 308 RC'nin de üretilmesi bekleniyor. Bunların dışında 1.6 litrelik dizel motor seçeneğinin yanı sıra dizel-elektro-hybrid versiyonunun da üretilmesi gündemde.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.