Jump to content

Edo Lamborghini Murcielago LP640

Konuyu değerlendir


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Edo tarafından modifiye edilen Lamborghini Murcielago LP640, İtalya’nın efsane sürat pisti Nardo’da, kendi rekorunu kırdı.
Aslında araçtaki değişiklikler çok büyük değil; motor gücü 23 beygir yükselerek 663 bg olmuş ve aerodinamik verimlilik için arka tarafa özel bir kanat eklenmiş.

Nardo sürat pistinde yapılacak hız denemesinde gerçekleşenler, firma yetkilileri ifadelerine göre şöyle anlatıyor; aracın tekerleklerinin basıncı ve bijonların torku kontrol edilir. 12.6 kilometre uzunluğundaki oval sürat pistinde 3 tur atılacaktır. İlk tur ısınma turu, ikinci tur tam gaz geçilecek “sürat turu”, üçüncü tur ise soğuma turudur.

Hafif rüzgarlı olan 30 Kasım Pazar günü sabah 6’da ilk tur yani ısınma turu başlar. Araç 280-300 km/s hız ile sürülür, titreşimler, yağ ve su sıcaklıklarına dikkat edilir.

İkinci tur, V12 tam gaz kullanılır ve araç 280 km/s ile giderken bile şoförünü koltuğuna yapıştırarak hızlanmaya başlar ve aracın son hızı GPS cihazları ile ölçülen 345.7 km/s’i gösterir.

Soğuma turunda motor devri düşürülüyor araç da yavaşlıyor.

Firma yetkilileri bir sonraki denemelerindeki amaçlarının 700 beygir gücündeki bir Lamborghini ile 360 km/s hızın üzerine çıkmak olduğunu belirtti.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.