Jump to content

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Skoda‘nın en yeni yüzlerinden birisi olan Yeni Kasa Skoda Superb aracı satışa sunulduğu ilk günden bu yana çok merak ediliyor. Skoda kısa süre önce yenilenen amblemi ile aslında otomotiv sektörüne çok hızlı bir giriş yaptı. Neredeyse tüm otomobillerini yenileyerek yeni yüzü ile kullanıcısının karşısına çıktı.

Skoda Superb 2016 İnceleme.png

Rahatlıkla D ve E sınıfı araçlar içerisinden dünyanın en büyük,rahat ve konforlu arabası diyebilecğimiz Superb yeni ve 3 nesil yeni kasası ile şimdiden kendinden çok söz  ettirmeyi başardı. Biz bugün Skoda Superb 2.0 Tdi 190 hp modelini test etme imkanı bulduk.

Araba tabiri yerinde ise tazı gibi gidiyor. Yenilenen kasa giderilen eksiklikler hususunda ilk izlenimlerimizde Superb resmen çığır açmış. Eski kasada baş gösteren başlıca sorunlardan ilki ve en önemlisi olan yalıtım, yan rüzgarlar ve teker sesi sorunlarını neredeyse sıfıra indirmiş. Uzun yol ve otoban deneyimlerimizde araç bir mercedes e250 kadar sesiz gidiyor olması bizi şaşırtmıyor değil.

Skoda’nın tam anlamı ile tepeden tırnağa yenilenen yüzü Superb sınıfının en geniş aracı olma özelliğini hallen elinde bulunduruyor. Eski kasaya oranla daha da hafifleyen Superb. Kasa olarak biraz daha uzatılmış.

Arabanın çok sesiz olmasının yanı sıra 18-19 inç jant yardımı ile inanılmaz derece yol tutuşu güçlü ve kuvvetli bir araba haline getiriyor. 1.6 motorun’da 19 inç jant ile test ettiğimiz araç viraj performansı olarak 10 üzerinden 10 rahatlıkla alsada 1.6 turbo dizel motor 2.0 tdi göre daha sesli ve gürültülü çalıştığını söyleyebiliriz.

19 inç jantın ise şehir içinde konforu biraz daha azaltığını yakıt ve performansı 1.6 litrelik dizel motorlara biraz dez avantaja dönüştürdüğü söylenebilir.18 Jant bu araba için aslında en ideal olan seçim. Şehir içinde özellikle tümsek ve çukurlardan geçerken süspansiyonların görevini layıkı ile yerine getirdiğini söylememiz yanlış olmaz.

Arabayı uzun bir süre test etme imkanı bulmuş olmamız bize araba hakkında geniş ve detaylı bilgi sunmamızı sağlamakta. Bunun yanında uzun sürenin bize bir avantajıda araba hakkında her tür olumlu olumsuz şeyi görmemize olanak sağladı. Ama bu araba için olumsuz tarafı yok denecek kadar az hatta hiç yok.

Arabanın en büyük artıları 

  • Benzersiz tartışmasız sınıfının en büyük en geniş hacimli arabası.
  • Tartışmasız sınıfının en büyük geniş hacimli bagaj hacmine sahip.
  • En yakın rakibi Passat’dan fiyat konusunda daha ucuz ve daha opsiyonlu.
  • Eskimeyen ve daha prestijli bir marka ve yüz.
  • Daha lüks,ağır ve yakışıklı kasa.

Arabanın Eksileri

  • Biz bulamadık (: .

Gerçekten Skoda Superb aracı tam anlamı ile ultra lüks bir makam aracını andırıyor. Rakiplerinin çok ilerisinde olan bu araç 2015 son çeyreğinde insanlarında tam olarak tanıması ile satış patlaması yaşayacağını düşünüyorum.

Kısa süre önce Passat en full olan 1.6 tdi dsg modelini incelemiştik.Sitemizin araba tavsiyeleri kategorisinden ulaşabilirsiniz. Superb’nin en yakın rakibi olan Passat’da bizi başlıca rahatsız eden sert süspansiyonlar (şehir içinde çok rahatsız edici), 140 km hızdan sonra yaşanan ses ( yalıtım ) problemleri gibi başlıca büyük sorunları Superb’de yaşamadık.

Vw marka değeri her ne kadar Skoda’ya oranla daha iyi olmuş olsada bu marka değeri en yakın rakibi Superb’nin önüne konfor, yol tutuşu, yalıtım, geniş hacim, teker sesi gibi hususlarda önüne geçemedi.

Superb Passat’tan Bir Kaç Beden Daha Büyük

Daha geniş ve büyük ailelere başta hitap eden Superb rakipleri karşısında çok acımasız olduğunu bir kere daha üstüne basarak vurgulamak istiyorum. Superb kendi kendine aşarak daha üst rakibi olan Audi A8 ile kıyaslanmaya başladığını bir çok forum ve sosyal medya mecrilerinde görmek mümkün.

Hatta Audi A8 ile büyük benzerlikleri bir ara Audi’nin eski tasarımcıları tarafından bu arabanın çizildiği yönünde dedikodularda dolaşmıştı.

Son olarak Passat, Superb ikilisi arasında kalıpta kararına veremeyenler için.

Daha iyi bir ikinci el için ise Passat,

Daha iyi bir yol tutuş, ekstra özellik, uygun fiyat, çok daha sessiz bir araba ve yüksek konforlu bir araba ise tartışmasız Superb.

Her iki aracıda kullanmış test etmiş birisi olarak bana sorulursa kesinlikle kendi tercihim Superb’den yana olacaktır.

2016 model Skoda Superb İncelemesi için Oto Test TV test videosunu da sizlerle paylaşalım.

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.