Jump to content

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Toyota Corolla kullanıcılarına farklı özellikleri ile kullanım rahatlığı sağlamaktadır.

Toyota Corolla İnceleme 2015.jpg

Toyota Corolla da güvenlik nasıldır?

Toyota Corolla güvenlik sistemleri şu şekildedir.

Elektronik çekiç kontrol sistemleri(TRC): Ani hızlanmalarda patinaj yapılması durumundan sistem devreye girer ve aracın yola tutuşunu güçlendirip tekrar düzelmesini sağlayabilen sistemdir.

Araç denge kontrol sistemi (VSC)

Bu sistem ise kaygan zeminlerde otomatik olarak devreye girmesi ile birlikte yoldan çıkış riskinin azalmasına ve her türlü tehlikelerden sürücüyü engellemektedir. Ayrıca en üst seviyedeki yolcu koruma istemine sahip olan Toyota Corolla kaza sırasında her açıdan gelebilecek tehlikelere karşı 7 hava yastığıyla üst düzey bir koruma sağlayan bir araçtır.

(HAC) Yokuşta kalkış destek sistemi

Toyota Corolla’daki yokuşta destek sisteminin görevi yokuşta durmak zorunda kalındığı zaman sürücüler ayağını firenden çektiğinde araç yaklaşık 2 saniye kadar sistem üzerinde fren yaparak aracın geriye kaydırılmasını engellemek için dizayn edilmiştir.

Gündüz yanabilen led farlar ile daha güvenilir bir sürüş sağlamaktadır.

“follow me homé ile araç kapattıktan sonra gideceğiniz yere kadar aydınlatacak bir siteme sahiptir.

Araçtan ayrılınca ise elektrikli otomatik katlanabilir yan aynalar bulunmaktadır. Araçtan ayrılınca otomatik katlanabilen aynalar kendiliğinden katlandığı gibi araca biner binmez de aynalar da kendiliğinden açılacaktır.

Toyota Corolla park etme sorununu ortadan kalkmaktadır. Çünkü ön ve arka park etme sistemi sayesinde istenilen yere rahat bir şekilde park edile bilinir. Bunu yanı sıra Toyota Corolla aracın içindeki kullanım özelliklerine sahip olan direksiyondan kumandalı müzik sistemi ile de araç içerisinde dengeyi bozmadan müzik sistemini rahatlıkla kullanabilme özelliği veren sisteme sahiptir.

Toyota Corolla’da Konfor

Toyota Corolla modellinde ayrıcalıklı ve huzurlu yolculuk yapabilirsiniz. İleri teknoloji ile donatılarak Toyota Corolla m aracı ile huzur dolu stressiz bir yolculuk sizleri beklemektedir. Otomobilin içine girildiği zaman geniş ferah bir iç mekân sürücüleri beklemektedir. Üç kollu direksiyon simidi üzerindeki kısa yol tuşları ile kapı içlerindeki kromaj ve ön konsoldaki kaplamalar göz alıcı şık bir görüntü sergilemektedir. Ergonomik ön ve arka koltuklar ise kaliteli işçilik ile konfora önem verildiği kanıtlamıştır.

Toyota Corolla’nın Diğer Özelliklerine Değinecek Olursak:

Çift bölgeli otomatik klima sistemleri ile kullanıcısına ferah bir yolculuk sağlamaktadır. Elektrikli ön ve arka camlar ile USB-AUX Toyota Corolla’ya ayrı bir hava katmamaktadır. Cruise control sistemi ile her zaman hız sabitleme sistemi sayesinde ani hızınızı da sabitleyerek olası kazaları önlemiş olursunuz. Ayrıca LCD çoklu bilgi ekranı ve 16 alüminyum alaşımlı jant sistemleri ide sürücünün rahat yolculuk geçirmesi için dizayn edilmiştir.

Toyota Corolla’nın Teknik bilgi ve donanımları

Toyota Corolla 4620 milimetre uzunluğuna ve 1775 milimetre genişliğine, 1465 yüksekliğine, 2700 milimetrelik bir aks mesafesine sahip olarak tasarlanan yeni model Toyota Corolla’nın 452 litrelik bagaj hacmi bulunmaktadır. Toyota Corolla’nın dönüş çapı 10.8 metredir. 55 litrelik bir yakıt deposuna sahiptir. Tüm modellerinde olduğu gibi yeni modelinde de 205/55/16 ebatlarında lastikleri bulunmaktadır. Ön kısımlarda bağımsız gergi koluna sahip ve arkalarda ise burulma kirişleri bulunan bir siteme sahiptir.

Ön kısımlardaki havalandırma diskleri ve arka kısımda da ise dolu disklere sahip bir fren sistem, bulunmaktadır. 1.33 litrelik ve 1.6 litrelik benzinli motor seçeneklerini yanında 1.4 litrelik de dizel motora sahip otomatik şanzıman seçeneği ile 1.6 litrelik benzinli ve 1.4 litrelik dizel motorlar ile sürücülere sunulmaktadır. Toyota Corolla da yapılan test performans testi sonucunda yeni Toyota Corolla’nın 1.4 motoru 6 ileri düz şanzıman 3800 devirde 90 Hp’lik gücün yanında 18000-2800 devir arasında 202’Nm’lik torku ürettiği sonucuna varılmıştır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.