Jump to content

Arabanın Motoru Neden Çok Isınır?


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

ARABANIN MOTORU NEDEN ISINIR?
İçten yanmalı motorlar yanmanın etkisiyle yüksek bir sıcaklık açığa çıkarır. Bu sıcaklık motorun kendi soğutma etkenleri tarafından düşürülür. Bu ısıdan birde arabanın içini ısıtma amaçlı kullanılır. Genelde arabaların motorunu 80 derece sıcaklıkta normal olarak kabul ederiz. Eğer aracınızın motoru bu derecenin üzerine çıkıyor ve hararet göstergesinde bunu görüyorsanız aracınızda bir sorun var demektir.

KALORİFER SİSTEMİNDEN KAYNAKLANAN ISINMA

Aracınıza koyduğunuz su aracın soğutma sisteminin yanı sıra aracın kalorifer sisteminde kullanılarak içeriyi ısıtmaya yarar. Su motor içerisinde devir daim yaparken kalorifer radyatörünün de içinden geçmekte ve ısıtma sistemi çalıştırıldığında arabanın içini ısıtmaktadır. Burada en önemlisi suyu soğutan radyatör peteklerinin tıkalı olması olabilir. Petekte devir daim olmadan bekleyen su ısınıp, boru uçlarının etrafa fazla ısı yaymasına sebep olabilir. Bundan dolayı aracın aşırı ısınması söz konusu olabilir.

MOTOR SOĞUTMA SİSTEMİNDEN KAYNAKLANAN ARIZADAN DOLAYI ISINMA

Devir daim pompası sayesinde motor içinde bulunan motor soğutma suyu kanallarında sürekli olarak bir su döngüsü olmaktadır. Isınan su radyatörde birikerek pervane yardımıyla soğutulması gerçekleştirilmektedir. Burada aşırı ısınmanın en büyük nedeni bu kanalların ya da radyatörün tıkanması olabilir. Bunun neticesinde motor soğutulamadığı için aşırı ısınacak ve zarar görecektir.

MOTORUN AŞIRI ISINMASI NELERE SEBEP OLUR?

Aşırı ısınan motor, üst kapak contasını eritip motorunuza zarar verebilir.
Aşırı ısı yükselmesi pistonların, subabların, ve diğer mekanik akşamların zarar görmesine neden olabilir.
Aşırı ısı yükselmesi aracın yanmasına sebebiyet verebilir.

MOTOR AŞIRI ISINIYORSA NE YAPMAMIZ GEREKİR?

Konusunda uzman en yakın servis noktasına gitmek yerinde bir karar olacaktır. Ayrıca arızanın tam anlamıyla nerede olduğunun belirlenmesi için doğru bir tespit yapmak gerekmektedir. Mobil Oto Servis’te alanında uzman çalışanlar aracınızın soğutma sisteminde var olan arızanın tespiti için bilgisayarlardan yararlanmaktadır. Genellemelere göre yapılan değişim ve tamir çoğu zaman amacına ulaşmamaktadır. Aşırı ısınmanın bir diğer sebebinin de elektrik sistemi olabileceği göz önünde bulundurulması gerektiğinden tahminlere dayalı konuşma yerine bilgisayarlı sistemlerle kontrol yapılarak tamir ve değişim gerçekleştirilmelidir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.