Jump to content

Tofaş Şahine turbo nasıl takılır: Turbonun malzemeleri


Yönetici
 Share

Önerilen İletiler

  • Ev Sahibi

Turbo takılması için motorun baştan sona kadar gözden geçirilmesi gerekir. Turbonun uzun ömürlü olması için motorun sağlık bir şekilde çalışması gerekir. Yağlama turbo takılmış bir motorda çok önemlidir. Motordan gelen en ufak talaş bile turbonun pervanelerini bozabilir. Motorda birkaç değişiklik yapılarak turbo bağlanabilir. Motor modifiyesinde oldukça masraflı bir uygulamadır. Öncelikle radyatör değişmeli, motorun krank ve egzantrik turboya uyumlu hale gelmelidir. Turbo uygulamasına intercooler da ilave edilmelidir. Ortalama motor alınan güç turbonun sayesinde 140 hp dir.

Tofaş Şahine turbo nasıl takılır: Turbonun malzemeleri

Turbo Egzoz Salyangozu
Turbonun Egzoz Manifolduna Bağlı Kısmıdır, Pistonlardan Çıkan Egzoz Gazı Buraya Gelir Ve Buradan Egzoza Atılır. Yüksek Sıcaklıklara Dayanıklı Olup Su Soğutmalı Tipleri de Bulunmaktadır.

Turbo Emme Salyangozu
Turbonun Hava Emme Manifolduna Bağlı Olduğu Kısımdır. Hava Filtresinden Gelen Hava Buradan Geçer Ve Ya Intercoolera Gider Ya Da Direkt Pistonlara. Çok Yüksek Sıcaklıklara Maruz Kalmadığından Alüminyumdan Üretilmiştir

Turbo Gövde
Turbonun Orta Kısmında Yer Alır. Milli Pervanenin ( Turbo Şaftının ) Yataklamasını Yapar, Salyangozları Bir Arada Tutar Ve Yağ Giriş Çıkış Delikleri Vardır. İç Kısmı Yağlama Kolaylığı Açısından Kanallı Bir Yapıya Sahiptir. Su Soğutmalı Tipleri De Mevcuttur.

Turbo Emme Pervanesi
Yapısı Alüminyum Alaşımıdır. En Ufak Bir Yabancı Cisim Pervanenin Hasar Görmesine Ve Dengesinin Bozulmasına Yol Açar. Motora Basıçlı Havayı Gönderen Pervanedir.

Milli Pervane Sürekli Burulma Momentine Ve Aşırı ısıya Maruz Kaldığından Nikel Alaşımlı Çok Sağlam Malzemeden Yapılır. Mil Pervaneye Özel ısıl Işlemle Kaynatılır Ve Ikisi Birbirinden Ayrılmaz. Egzoz Gazının Hareket Enerjisinin Dönme Enerjisine Dönüşümünü Sağlayan Aktarma Organıdır.

Tamir Takımı Malzemeleri
Turbonun Içinde Bulunan Segmanlar, Contalar, Vidalar Vb. Malzemeler

Tofaş Şahin turbo Fiyatları Ne Kadar?

600-700 TL civarına bir turbo ( turboşarj) alabilirsiniz ama şahin için ub yeterli değil. Daha arabada pek çok modifikasyon yapılması şart. Yaklaşık 5000-6000 TL gözden çıkartırsanız manyak bir turboya sahip olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
 Share

  • Bize katılmak ister misin?

    Seni de aramızda görmek isteriz!

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını kabul edersiniz.